ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκαινιάστηκε το στολίδι του Πειραιά

Εγκαινιάστηκε το στολίδι του Πειραιά

Με παρόντες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και φυσικά τον υπερήφανο Δήμαρχο του Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, το στολίδι της πόλης άνοιξε τις πύλες του το βράδυ της Τρίτης.


Στην μεγάλη γιορτή εκτός από τους κ.κ. Σαμαρά και Παπούλια, παρευρέθηκαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Α. Σαμαράς κατά την ομιλία ανέφερε ότι «Είναι πράγματι ένα στολίδι στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρα», συμπληρώνοντας πως «η επαναλειτουργία του είναι λαμπρό παράδειγμα συνέπειας και συνέχειας».

«Είναι τόπος ιερός, είναι κομμάτι λαμπρό από την ιστορία της χώρας μας. (...) Μια χώρα δεν προχωρά ξεχνώντας, αλλά τιμώντας και συνεχίζοντας. (...) Στις δύσκολες στιγμές ένας λαός σώζεται από το όραμά του για πένα καλύτερο αύριο, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά είναι σύμβολο μιας χώρας που ξαναγεννιέται», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, έκανε λόγο για την «πιο σημαντική στιγμή για την πόλη τις τελευταίες δεκαετίες», τονίζοντας ότι «ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι σπατάλη» .

«Η πιο σημαντική στιγμή για την πόλη μας τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Πειραιάς από σήμερα βγαίνει από το τέλμα και γίνεται κέντρο πολιτισμού και ανάπτυξης. (...) Οι φιλοδοξίες μας είναι μεγάλες όπως και μεγάλες είναι οι δυνατότητες του Πειραϊκού και Ελληνικού λαού. (...) Η πραγματική πρόοδος είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον πολιτισμό. Η λειτουργία του θεάτρου παραδίδεται αποκλειστικά στους ανθρώπους του πολιτισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, ενώ ευχαρίστησε του πρώην Δημάρχους κ.κ. Αγραπίδη και Φασούλα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε επίσης τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς όπως είπε, «πίστεψε στο όραμα του Πειραϊκού λαού πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός».

«Χωρίς τη γενναία εντολή του Σαμαρά δεν θα μπορούσαμε να έχουμε το θέατρο», ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Διαβάστε επίσης:

«Το Δημοτ. θέατρο Πειραιά είναι σύμβολο μιας χώρας που ξαναγεννιέται»

Σαμαράς και Παπούλιας στα εγκαίνια του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Δημοτικό Θέατρο!