Σκουρλέτης: Η σταθερότητα περνά μέσα από τις κάλπες

Σκουρλέτης: Η σταθερότητα περνά μέσα από τις κάλπες

«Δεν μπορεί κανείς να κάνει πολιτική, επικαλούμενος κάθε φορά τις θέσεις του αντιπάλου ως αιτία των προβλημάτων... Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια μνημονίου που έχουμε υποστεί τα μύρια όσα έρχονται και μας λένε, κοιτάξτε να δείτε και πάλι ευθύνεται η αντιπολίτευση, όχι γιατί εφαρμόστηκε το πρόγραμμά της, αλλά γιατί εφαρμόσαμε εμείς το πρόγραμμά μας, εξοντώσαμε μια ολόκληρη κοινωνία, αλλά η αντιπολίτευση δεν πρέπει να διαφωνεί με αυτό γιατί όταν διαφωνεί οι αγορές αγριεύουν. Πόσο πειστικό είναι αυτό;».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί ξαφνικά μετά από δύο και πλέον χρόνια διακυβέρνησης Σαμαρά- ας αφήσουμε τα υπόλοιπα- να γυρνάμε και να είναι η κατάσταση στο 2012. Τι κάνανε μια τρύπα στο νερό όπου το μόνο αποτέλεσμά της ήταν να προστεθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, να υπάρξουν λουκέτα και να μεταναστεύσουν κάποιοι άλλοι;».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιφατικότητα και ανευθυνότητα και σημείωσε: «Ακούσαμε για μονομερείς ενέργειες που θα κάνουμε στο επίπεδο των φοροελαφρύνσεων, στο επίπεδο της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, στο επίπεδο της φορολογίας. Και αυτά ποτέ δεν έχουν γίνει. Και στη συνέχεια βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει για την έξοδο από το μνημόνιο. Χθες, η κ. Βούλτεψη είπε ότι έξοδος από το μνημόνιο χωρίς τη συναίνεση της τρόικας δεν υπάρχει. Ας αποφασίσουν. Δεν μπορεί, λοιπόν, να υλοποιήσεις ένα σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο εάν δεν το υποστηρίζεις στην πράξη, αν υλοποιείς όλους τους εφαρμοστικούς νόμους».

Τέλος, ζήτησε και πάλι εκλογές, τονίζοντας: «Ερήμην της κοινωνίας δεν μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση, ας το καταλάβει. Θέλει να συνεχίσει τον δρόμο της Μέρκελ, του μνημονίου και της κοινωνικής ισοπέδωσης. Δεν γίνεται. Την έξοδο από το μνημόνιο δεν μπορεί να την εγγυηθεί η ΝΔ. Την έξοδο από το μνημόνιο θα την χαράξει ο ελληνικός λαός μέσα από την ψήφο του. Η σταθερότητα, λοιπόν, περνάει μέσα από τις κάλπες. Με αργά, σταθερά βήματα για μια ισχυρή κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Κ. Καραμανλής: «Για δεκάδες χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση η Ελλάδα!»