Σταθερά μπροστά η ΝΔ

Υπέρ των πρόωρων εκλογών οι πολίτες-Στηρίζουν την πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου χωρίς τον Γιώργο..

Σταθερό προβάδισμα 1,7% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ALCO.

Στην εκλογική επιρροή η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,3% και το ΠΑΣΟΚ 19,6%. Έπονται το ΚΚΕ με 7,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%, οι Οικολόγοι 2,3% και το Άρμα Πολιτών με 1,1%.

Να σημειωθεί ότι, η «ψαλίδα» ανοίγει στην πρόθεση ψήφου και φτάνει το 2,1% ενώ η Βουλή γίνεται εξακομματική, καθώς εισέρχεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η αποχή φτάνει το 15% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 9,7%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά οι πολίτες τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών με το σχετικό ποσοστό να φτάνει το 43%.

Στον Γιώργο οι ευθύνες για το «ναυάγιο»

Αναφορικά με το «ναυάγιο» σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, οι ερωτηθέντες το χρεώνουν στον πρωθυπουργό σε ποσοστό 33%, ενώ το 25% επιρρίπτει τις ευθύνες στον πρόεδρο της ΝΔ.

Το 36% δηλώνει ότι, δεν γνωρίζει ποιος από τους δυο πολιτικούς φέρει την ευθύνη του αδιεξόδου.

Κατά τα άλλα, 8 στους 10 ψηφοφόρους στηρίζουν την πρόταση Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου από μια κυβέρνηση χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όσον αφορά στο νέο κυβερνητικό σχήμα, οι πολίτες σε ποσοστό 51% εκτιμούν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι περισσότερο ισχυρός σε σχέση με πριν.

Λιγότερο ισχυρός σε ποσοστό 44% θεωρούν πως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ το 40% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως παραμένει το ίδιο ισχυρός.

Τι θα ψήφιζαν οι «Αγανακτισμένοι»

Για πρώτη φορά γίνεται αναφορά και στις προθέσεις των «Αγανακτισμένων.»

Αν διεξάγονταν αύριο εκλογές, θα ψήφιζαν ΝΔ σε ποσοστό 18,4%, αποχή 12,8%, ΠΑΣΟΚ 12,3%, ΚΚΕ 11,3%, ΛΑ.ΟΣ. και ΣΥΡΙΖΑ από 7,2%.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή