ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Υπάρχει τακτική λάσπης για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Γεροβασίλη: Υπάρχει τακτική λάσπης για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Για ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις με στόχο «πλήττοντας πρόσωπα, να πλήξουν και πολιτικές» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα για τον Γ. Κατρούγκαλο, την Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Κ. Πουλάκη.

Αναφερόμενη σε δημοσίευμα για σχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου, τόνισε: «Ένα απ΄ αυτά είναι και το σημερινό (σσ Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου) δημοσίευμα εφημερίδας που φέρει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό, κ. Κατρούγκαλο, να έχει ένα υποτιθέμενο σχέδιο το οποίο υποτίθεται ότι έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο υποτίθεται ότι θα ήταν και θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε τρεις υποθέσεις, οι οποίες, τελικά, έχουν φτιάξει ένα γεγονός ως δεδομένο και μάλιστα πρωτοσέλιδο».

Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι άλλα γεγονότα περνάνε «στα ψιλά».
«Έχουμε σήμερα πραγματικό γεγονός, τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος πάει στον Οικονομικό Εισαγγελέα, μια είδηση την οποία δεν την είδαμε ακόμα. Έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ελέγξει ένα άτομο εμπλεκόμενο στη λίστα Λαγκάρντ με 5 εκατομμύρια καταθέσεις στο εξωτερικό. Έπρεπε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αυτούς τους πολλούς ελέγχους που συνεχίζονται και γίνονται εντατικά για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για άλλα, το οποίο ως γεγονός δεν το βλέπουμε να αποτυπώνεται στην πραγματικότητα».

Επίσης, απέρριψε τα σενάρια συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι «ο κρυφός πόθος της Ν.Δ. αλλά και πολλών κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα. Δεν θα συμβεί».

«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συγκυβερνήσουμε. Συγκυβερνήσαμε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το οποίο έγινε με πολύ καλό τρόπο. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συγκυβερνήσουμε επί προγραμματικών αρχών και επί κοινών στόχων. Όταν αυτά δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει συνεργασία. Πρόκειται για προσπάθεια απαξιωμένου, παλαιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που έφερε την Ελλάδα μέχρι εδώ, 40 χρόνια, να μπει από το παράθυρο. Αυτό δεν θα συμβεί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην ανάγκη να ανοίξουν τα χαρτιά τους τα όλα τα κόμματα, σημείωσε: «Σε έναν ουσιαστικό προεκλογικό διάλογο, προκειμένου όλοι οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται στην κάλπη, πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι, για όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Εμείς το κάνουμε. Βάζουμε προγραμματικές θέσεις και απόψεις. Δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής ούτε μια λέξη για προγράμματα άλλων κομμάτων. Αντίθετα ο λόγος τους επικεντρώνεται στο θέμα της «εθνικής συνεννόησης». Στο ποιος θα κυβερνήσει, θα συγκυβερνήσει κ.λπ.

Επομένως ακόμα και γι αυτό, το οποίο ονομάζεται συνεννόηση θα πρέπει να γίνουμε σαφείς. Συνεννόηση με διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές απόψεις, διαφορετική ιδεολογία και διαφορετική στρατηγική δεν μπορούν να υπάρξουν γιατί δεν πρόκειται περί συνεννόησης, πρόκειται περί κοροϊδίας του ελληνικού λαού».

«Πιστεύουμε ότι αυτό μπαίνει στο τραπέζι εξ αιτίας της αποδοχής της εκλογικής ήττας εκ μέρους των άλλων κομμάτων και λείπει ο προγραμματικός λόγος. Θα πρέπει εδώ λοιπόν να κληθούν να απαντήσουν για να δούμε αν πραγματικά μπορεί να συνεννοηθεί κάποιος με κάποιον άλλον.
Να απαντηθεί τι θα έλεγε ας πούμε η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Τι θα πει για τις συλλογικές συμβάσεις, για τις ομαδικές απολύσεις, αν συνεχίζει να έχει την άποψη, όπως ειπώθηκε και πριν, ότι θα βγούμε από τα μνημόνια και θα μπούμε στην ανάπτυξη εάν μειώνουμε συνεχώς μισθούς και συντάξεις, πράγμα που συνέβη σε όλα τα προηγούμενα μνημόνια -το βλέπετε, το ξέρετε- δεν συνέβη σ΄ αυτή την συμφωνία. Από τη μία λοιπόν μειώνουμε μισθούς, συντάξεις, απολύουμε και ταυτοχρόνως φορολογούμε. Αν αυτό είναι το μοντέλο το οποίο εξακολουθούν να υπηρετούν σήμερα, να το πουν στον ελληνικό λαό για να κάνει ο κόσμος την επιλογή του». είπε.

Σχετικές ειδήσεις