ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βγήκαν μαχαίρια» στη Βουλή για την κλήτευση του Γ. Στουρνάρα

«Βγήκαν μαχαίρια» στη Βουλή για την κλήτευση του Γ. Στουρνάρα

Σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε σήμερα, Τρίτη (03/11/2015) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αφορμή την κλήτευση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να δώσει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι αν η Βουλή θεωρεί ότι παραμένει επίδικο ζήτημα ο συμβιβασμός θα πρέπει να κλητευθεί.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι σε επιστολή που είχε αποστείλει στην πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Γ. Στουρνάρας είχε αναφέρει ότι θα ενημέρωνε την Επιτροπή, αμέσως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την οργή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: ««Αν έρθει ο κ. Στουρνάρας να φωνάξουμε και την κ. Κωνσταντοπούλου» είπε. «Για να μας πει τι;», τον ρώτησε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Άγρια κόντρα Βούλτεψη – Καββαδία

Λίγο αργότερα, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη άναψε φωτιές, όταν κατήγγειλε πως το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (Σ.Ε.Ε.Π.) που δημιουργείται με το νόμο για τα ΜΜΕ αποτελεί «κέντρο προπαγάνδας», προτείνοντας την κλήτευση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Στην εκπρόσωπο της ΝΔ απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ειρωνικό να μιλά για προπαγάνδα η εκπρόσωπος του κόμματος που είναι υπεύθυνο για το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση», ενώ η κ. Βούλτεψη έκανε λόγο για «φασισμό».

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν ύστερα από την παρέμβαση της κ. Χριστοδουλοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις