ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος-Παππάς: Θα εφαρμοστεί επιτέλους το Σύνταγμα και στα ΜΜΕ

Παυλόπουλος-Παππάς: Θα εφαρμοστεί επιτέλους το Σύνταγμα και στα ΜΜΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, για να τον ενημερώσουν σχετικά με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «είμαστε τυχεροί που σας βλέπουμε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, διότι είσθε ένας άνθρωπος που για το ίδιο ζήτημα έχει δώσει μάχες στο παρελθόν. Νομίζουμε ότι κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα, ούτως ώστε να αποφύγουμε λυπηρά φαινόμενα που έγιναν στο παρελθόν».

«Είμαστε αισιόδοξοι, διότι η όλη διαδικασία στη Βουλή έδειξε ότι μπορούμε, με προσπάθεια, να σχηματίσουμε πλειοψηφίες πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας και πέραν των πλειοψηφιών που καταγράφονται σε μία απλή ψηφοφορία. Είμαστε αισιόδοξοι» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Από τη μεριά του, ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε «η εφαρμογή της νεότευκτης νομοθεσίας να οδηγήσει, επιτέλους, στην οριστική εμπέδωση ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

Και μέσα απ’ αυτήν την εμπέδωση να επιτευχθεί ένας διπλός στόχος: Η διασφάλιση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας στην ενημέρωση υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και, δεύτερον, η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαπλοκής. Σ’ αυτό πιστεύω ότι θα υπάρξουν συμπαραστάτες απ’ όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Γιατί είναι ένας στόχος, ο οποίος αφορά τον τόπο γενικότερα και το λαό μας. Κυρίως δε αφορά την εφαρμογή του ίδιου του Συντάγματος. Είναι κρίμα, ύστερα από τόσα χρόνια, διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες έγιναν δεκτές με ευρύτατη πλειοψηφία, να μένουν γράμμα κενό περιεχομένου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, τέλος, ότι «όλοι μας φέρουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί γι’ αυτό το μεγάλο κενό. Καιρός είναι να αγωνισθούμε όλοι, έστω και με αυτήν την καθυστέρηση, για να πάψει να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Σχετικές ειδήσεις