ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνο 8 από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε συμμετείχαν στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας

Μόνο 8 από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε συμμετείχαν στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας

Η πλειονότητα των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τελικά, επέλεξε να μην πάρει μέρος στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία, με θέμα τα θύματα ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων από τη σκοπιά της εξομοίωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κροατίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Η άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να παραστεί στο συνέδριο λόγω της προσπάθειας εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού με τον κομμουνισμό έγινε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων στη χώρα μας. «Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Κοντονής.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις