ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακήρυξη ΚΚΕ κατά της νέας κυβέρνησης

Διακήρυξη ΚΚΕ κατά της νέας κυβέρνησης

Σφοδρή επίθεση στη νέα κυβέρνηση την οποία περιγράφει ως «εχθρική συμμαχία για το λαό» εξαπολύει το ΚΚΕ σε διακήρυξη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η μεταβατική κυβέρνηση αποτελεί «ένα μαύρο μέτωπο των αστικών κομμάτων του κεφαλαίου με αρχιμαέστρο την ΕΕ», ενώ κάνει εκτενή αναφορά στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, υπογραμμίζοντας ότι «η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος».

Στόχος, της νέας κυβέρνησης σύμφωνα με το ΚΚΕ «δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν, να τον οδηγήσουν στο ακόμα χειρότερο σφαγείο με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια χρεοκοπίας».

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα «με την πάλη τους να δυσκολέψουν την κυβέρνηση, να αξιοποιήσουν τις δυσκολίες που θα συναντά, να την ανατρέψουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ο λαός να συντομέψει το χρόνο παραμονής της πριν παρθούν νέες τετελεσμένες αποφάσεις, να επιβάλει εκλογές, για να εκφρασθεί εκ νέου αδυναμία στην αστική διακυβέρνηση, βελτίωση του συσχετισμού δυνάμεων, σε συσπείρωση με το ΚΚΕ για πιο ισχυρή λαϊκή αντεπίθεση».