ΜΠΑΣΚΕΤ

ΟΑΚΑ: Στις 2 Μαΐου η τυπική έγκριση της παραχώρησης του κλειστού στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ΟΑΚΑ: Στις 2 Μαΐου η τυπική έγκριση της παραχώρησης του κλειστού στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ανακοίνωση της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου, σύμφωνα με την οποία την ερχόμενη Τρίτη (2/5) θα συνεδριάσει για να εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης του κλειστού στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η 2η μέρα του Μαΐου (ερχόμενη Τρίτη) πιθανότατα θα είναι ιστορική για το ΟΑΚΑ και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Σε μια υπόθεση που ήδη έχει καθυστερήσει υπερβολικά απ’ την πλευρά της πολιτείας, η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της πως τη συγκεκριμένη μέρα θα συνεδριάσει με μοναδικό ζήτημα την συζήτηση και έγκριση της τελικής σύμβασης παραχώρησης του κλειστού στους «πράσινους» για τα επόμενα 49 χρόνια, όπως αυτή συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ αναφέρει:

«Υπογράφηκε σήμερα, μεταξύ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το Ιδιωτικό Συμφωνητικό εξωδικαστικής ρύθμισης – αναγνώρισης και διακανονισμού οφειλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς το “Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών – Σπύρος Λούης”.

Τακτοποιήθηκαν οφειλές συνολικού ύψους 326.451€, που αφορούσαν σε εξωδικαστική επίλυση δικαστικής διαφοράς παλαιότερων οφειλών, καθώς και στη χρήση της τρέχουσας περιόδου (2022-2023).

Κατόπιν αυτού και έπειτα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τη διευθέτηση των επιμέρους ζητημάτων και των λεπτομερειών της Σύμβασης μακροχρόνιας Παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου “Νίκος Γκάλης” σ’ αυτήν, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της νομοθετικής διάταξης του άρθρου 44 του ν. 4934/2022, προγραμματίστηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ για την προσεχή Τρίτη, 2 Μαΐου.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης η συζήτηση του τελικού σχεδίου της Σύμβασης Παραχώρησης, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί».