ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λάτσιο: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και συνθήματα Ιταλών οπαδών στην αγαπημένη μπυραρία του Χίτλερ (vids)

Λάτσιο: Ναζιστικοί χαιρετισμοί και συνθήματα Ιταλών οπαδών στην αγαπημένη μπυραρία του Χίτλερ (vids)
Gazzetta dello Sport

Λάτσιο: Την υποστήριξή τους στο φασισμό έδειξαν μερικοί οπαδοί της ιταλικής ομάδας, που βρέθηκαν στην αγαπημένη μπυραρία του Αδόλφου Χίτλερ στο Μόναχο, πριν το ματς με την Μπάγερν.

Το βράδυ της Τρίτης (05/03) η Λάτσιο αντιμετωπίζει τους Βαυαρούς στο πλαίσιο του επαναληπτικού της φάσης των «16» του Champions League. Οι Ιταλοί έχουν το προβάδισμα, μετά τη νίκη τους 1-0 στον πρώτο αγώνα στη Ρώμη και στο… πλευρό τους θα έχουν τους οπαδούς τους.

Ωστόσο, μια μερίδα εξ αυτών, περίπου 100 οπαδοί, βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (04/03) στην αγαπημένη μπυραρία του Αδόλφου Χίτλερ στο Μόναχο. Πρόκειται για την «Hofbräuhaus», η οποία αποτέλεσε το μέρος που ο Γερμανός δικτάτορας είχε επιλέξει το 1920 για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος.

Εκεί, ο Αδόλφος Χίτλερ είχε παρουσιάσει τα 25 σημεία του προγράμματός του, το οποίο κορυφώθηκε με τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σ’ αυτήν την μπυραρία, σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport» οι οπαδοί της Λάτσιο φώναζαν «Ντούτσε, Ντούτσε, Ντούτσε» για τον Μουσολίνι και προχώρησαν σε ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Σχετικές ειδήσεις