ΣΠΟΡ

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Κενυάτης Τζον Κιπκορίρ Κόμεν είναι ο μεγάλος νικητής

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Κενυάτης Τζον Κιπκορίρ Κόμεν είναι ο μεγάλος νικητής
ΙΝ ΤΙΜΕ

Ο Κενυάτης, Τζον Κιπκορίρ Κόμεν είναι ο μεγάλος νικητής του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. 

Ο 42χρονος έμπειρος δρομέας έφθασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο μετά από δύο ώρες 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα και αφού περίπου 600 μέτρα πριν τον τερματισμό, προσπέρασε τον συμπατριώτη του, Φελισιέν Μουχιτίρα (2:16.43).

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σημειώνεται πως φέτος ο αγώνας ήταν ακόμη πιο δύσκολος εξαιτίας της βροχής.

Στην ιδιαίτερα τιμητική, τρίτη θέση, τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος (2:19.02), που αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας.

Η εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δόθηκε στις 09.00 το πρωί στον Τύμβο του Μαραθώνα, με περίπου 20.000 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι παράλληλες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα άνοιξε χθες (9/11) με τα 10χλμ. και συνεχίζεται σήμερα με τον Μαραθώνιο, τα 5 χλμ. και τους αγώνες για παιδιά και special olympics.

Σε επτά Δήμους της Αττικής και σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ οι μικροί φίλοι του αθλητισμού έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε οχτώ σημεία της διαδρομής.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Συμμετέχουν οι Δήμοι Μαραθώνα/Νέας Μάκρης, Ραφήνας/ Πικερμίου, Σπάτων/ Αρτέμιδας, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Φιλοθέης/ Ψυχικού.

Αναμφίβολα ο Μαραθώνιος είναι το σημαντικότεροι γεγονός, αφού πρόκειται για την κλασική διαδρομή, αυτήν που όλοι θέλουν να τρέξουν έστω για μία φορά στη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Απροσπέλαστο το κέντρο - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σχετικές ειδήσεις