ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στοχεύουν σε μετάλλιο οι Χρήστου, Γκολομέεβ και Βαζαίος

Απόστολος Χρήστου
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Την πρόκρισης στους τελικούς των αγωνισμάτων τους εξασφάλισαν οι Απόστολος Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεβ και Ανδρέας Βαζαίος.

Ο Χρήστου, μετά το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, είναι έτοιμος να διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά στα 100μ. ύπτιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με χρόνο 53.20 πέρασε ως δεύτερος στον αυριανό τελικό (17/8, 19:10), επιβεβαιώνοντας ότι είναι από τα φαβορί για να ανέβει στο βάθρο. «Ένα τέτοιο χρόνο ήθελα και είμαι ευχαριστημένος, θέλω στον τελικό να είμαι πιο ανταγωνιστικός», τόνισε ο Χρήστου.

Τον πρώτο λόγο για να στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης έχει ο Ιταλός πρωταθλητής κόσμου και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Τόμας Τσέκον, ο οποίος πάντως σημείωσε την τρίτη επίδοση των ημιτελικών με 53.48.

Ταχύτερος όλων με 52.97 ήταν ο πολύ φορμαρισμένος Γάλλος, Γιοάν Εντόι Μπρουάρ (ήδη «χρυσός» στα 200μ.), ο οποίος πέρυσι στη Βουδαπέστη είχε μοιραστεί με τον Χρήστου το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση στα 50μ. ελεύθερο και πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό (17/8, 19:00). Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε σε χρόνο 21.76, ο οποίος ήταν ο έκτος καλύτερος. Θα έχει έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο για τρίτη διαδοχική διοργάνωση, μετά το ασημένιο της Γλασκώβης το 2018 και το χάλκινο στη Βουδαπέστη πέρυσι.

«Είμαι έτοιμος να κυνηγήσω ένα μετάλλιο. Ελπίζω να είμαι σε κατάσταση να κολυμπήσω πιο γρήγορα. Περιμένω να πάω πιο γρήγορα, και είμαι έτοιμος για το βάθρο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γκολομέεβ.

Το «παρών» σε ακόμη έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα 200μ. μικτή ατομική θα δώσει αύριο (17/8, 19:37) ο Ανδρέας Βαζαίος. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 με χρόνο 1:59.77 προκρίθηκε με τον έβδομο χρόνο συνολικά. Για τον αθλητή του Αλέξανδρου Νικολόπουλου, θα είναι η τέταρτη διαδοχική συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό και με την εμπειρία του μπορεί να κυνηγήσει μία διάκριση, καθώς μάλιστα δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει μεταξύ των φιναλίστ.

Πολύ καλή προσπάθεια έκανε ο Δανιήλ Γιουρτζίδης, έστω κι αν δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Ο αθλητής του Εθνικού βελτίωσε εκ νέου το ατομικό ρεκόρ που είχε πετύχει το πρωί, καθώς τερμάτισε σε 2:01.13 και κατετάγη 11ος στο σύνολο, ολοκληρώνοντας μία αξιόλογη παρουσία στη διοργάνωση.

Η Μαρίλεια Δρασίδου, κολύμπησε στον προκριματικό των 50μ πρόσθιο και με 31.57 κατετάγη 14η συνολικά. «Έκανα την καλύτερη εμφάνιση από όλα αγωνίσματα, ήθελα να πάω πιο γρήγορα από προκριματικά, ο τελικός ήταν στις δυνατότητες μου. Χάρηκα πολύ που συμμετείχα στον ημιτελικό πάντως», δήλωσε η Ελληνίδα κολυμβήτρια.

Σχετικές ειδήσεις