ΣΠΟΡ

Formula 1: «Βόμβα» από Λιούις Χάμιλτον - Σκέφτεται τα κόκκινα της Ferrari

Formula 1: «Βόμβα» από Λιούις Χάμιλτον - Σκέφτεται τα κόκκινα της Ferrari
AP Photos

Ο Λιούις Χάμιλτον «έβαλε φωτιά» στον κόσμο της Formula 1, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του στη Ferrari.

H Formula 1 βρίσκεται στο ξεκίνημά της, με τον πέμπτο αγώνα να διεξάγεται απόψε (22:30) στο Μαϊάμι. Ωστόσο, ήδη γίνεται μεγάλη κουβέντα για την επόμενη χρόνια και που αυτή θα βρει τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον.

Το συμβόλαιο του Βρετανού με τη Mercedes-AMG Petronas ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς και το μέλλον του στην ομάδα με την οποία έχει ζήσει στιγμές δόξας είναι αβέβαιο. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με αυτό της ανταλλαγής με τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari να είναι στο επίκεντρο τον τελευταίο καιρό.

Η επιθυμία του επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ, να εντάξει στην ομάδα του τον Μονεγάσκο, είναι γνωστή, όπως και το φλερτ της Scuderia εδώ και χρόνια με τον Χάμιλτον. Μάλιστα, ο οδηγός της Formula 1, στο πλαίσιο του Γκραν Πρι στο Μαϊάμι, άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του.

«Δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα. Δεν είμαι στο τέλος της καριέρας μου, δεν πλησιάζω το τέλος της καριέρας μου. Είμαι στο απόγειο των δυνατοτήτων μου. Εξαρτάται πόσο σκληρά θέλω να δουλέψω και να παραμείνω σε κορυφαίο επίπεδο από σωματικής και ψυχολογικής άποψης.

Αν δείτε τον ΛεΜπρον Τζέιμς, τον Τομ Μπρέιντι, έχουν αποδείξει πως μπορούν να διατηρηθούν σε κορυφαίο επίπεδο, όσο αφοσιώνουν αρκετή ενέργεια και χρόνο. Προς το παρόν, δεν σκοπεύω να αλλάξω. Σκοπεύω μόνο να κάνω το κίνητρό μου μεγαλύτερο», είπε αρχικά ο Χάμιλτον.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραδέχθηκε πως σκέφτεται τον εαυτό του στα κόκκινα της Ferrari!

«Θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως δεν έχω σκεφτεί να τελειώσω την καριέρα μου σε άλλη ομάδα. Ξεκίνησα με τη McLaren, θέλω να πιστεύω πως είμαι μέλος της οικογένειας της McLaren. Πήγα στην ομάδα όταν ήμουν 13 ετών, οπότε σκέφτηκα πως θα ήταν αν ήμουν ξανά μια μέρα στη McLaren;

Έχω επίσης σκεφτεί και δει τους οδηγούς τις Ferrari στην οθόνη και φυσικά στην πίστα. Αναρωτιόμουν πάντα πως θα ήμουν στα κόκκινα. Αλλά όταν σκέφτομαι την ομάδα μου, τη Mercedes, αυτό είναι το σπίτι μου. Είμαι χαρούμενος εδώ. Δεν έχω υπογράψει ακόμη κάποιο συμβόλαιο, όμως δουλεύουμε πάνω σε αυτό».