Γασάν Χαλίλ, o Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα μιλάει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γασάν Χαλίλ, o Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα μιλάει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr

Προόδους έχει κάνει η χώρα μας, στον τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της προστασίας των παιδιών, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF, ενός νεοσύστατου γραφείου του οργανισμού ακριβώς για αυτόν τον σκοπό, μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr.

Από το 2020, η UNICEF διατηρεί μόνιμη έδρα στη χώρα μας, γεγονός που διευκολύνει, όσο και διασφαλίζει σε πολλές περιπτώσεις, την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, δηλαδή του μέλλοντός μας.

Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στη χώρα μας Γασάν Χαλίλ, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα ως ομιλητής στο 11ο Athens Democracy Forum, ανέλαβε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες αυτή τη θέση και εξηγεί τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τού εν λόγω γραφείου, τονίζοντας και τους στόχους, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από όσα θεωρούνται αυτονόητα για τα περισσότερα παιδιά στη χώρα μας, όχι όμως και τα πιο ευάλωτα. Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ για τα παιδιά σκοπεύει σύντομα να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, εμπλέκοντας τον ακαδημαϊκό, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, «ώστε να διασφαλιστεί συλλογικά ότι κάθε παιδί και νέος στην Ελλάδα ευημερεί πραγματικά»…

Στόχος του 5ετούς Εθνικού Προγράμματος της UNICEF για την Ελλάδα είναι «η διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στη χώρα, από τη στιγμή που θα έρθει στη ζωή μέχρι και την ενηλικίωσή του».

«Ο ελληνικός λαός είναι σημαντικά συμπονετικός και στοργικός, με ισχυρή αίσθηση της κοινότητας, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για την οικοδόμηση μιας πιο φιλικής προς τα παιδιά κοινωνίας. Όλα αυτά υποστηρίζονται στο πλαίσιο της έννοιας ότι η οικογένεια είναι και παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής κοινωνίας», υπογραμμίζει ο Γασάν Χαλίν.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Newsbomb.gr: Κύριε Χαλίλ, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπετε στη χώρα μας, όσον αφορά τα παιδιά; Έχει υπάρξει βελτίωση τα τελευταία χρόνια;

Γασάν Χαλίλ: Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχουν αποδείξει την αφοσίωσή τους στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Η τοποθέτηση των παιδιών και των νέων στο επίκεντρο της κρατικής ατζέντας αποτελεί προφανώς βασική προτεραιότητα. Η συμφωνία μας με το ελληνικό κράτος για την έναρξη λειτουργίας ενός πλήρως εξουσιοδοτημένου Γραφείου της UNICEF στη χώρα το Νοέμβριο του 2020, αποτελεί μια πρόσθετη απόδειξη ότι η χώρα κινείται ενεργά προς τη σωστή κατεύθυνση, στην προσπάθεια να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί στην Ελλάδα απολαμβάνει πλήρως όλα τα δικαιώματά του, όπως αυτά αναφέρονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία υιοθετήθηκε το 1989, και την οποία η Ελλάδα επικύρωσε το 1993.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν, βέβαια, τομείς στους οποίους δίνουμε σήμερα προτεραιότητα, όπως η παιδική φροντίδα, η υγεία, η εκπαίδευση, η ένταξη και η συμμετοχή. Στο τρέχον Εθνικό Πρόγραμμά μας, οι κύριες προτεραιότητες είναι η υποστήριξη της κυβέρνησης στην παροχή τεκμηριωμένης γνώσης και η αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών, με ιδιαίτερη έμφαση στα πιο ευάλωτα παιδιά, όπως τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, τα παιδιά Ρομά, τα παιδιά με αναπηρία, τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα ή εκείνα που βρίσκονται κάτω από το όριο ή σε κίνδυνο φτώχειας. Στόχος μας είναι επίσης να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και να μαθαίνουν και ότι προστατεύονται από τη βία, την παραμέληση, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση. Ένας σημαντικός τομέας του έργου μας περιλαμβάνει επίσης την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων μέσω της συμμετοχής τους σε συζητήσεις που επηρεάζουν το μέλλον τους και μέσω της παροχής ευκαιριών να οικοδομήσουν το μέλλον που επιθυμούν.

Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα μιας εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας για την προώθηση της ουσιαστικής συμμετοχή των νέων είναι η συνδιοργάνωση του 1ου Παγκόσμιου Teens Athens Democracy Forum, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Δημοκρατίας και Πολιτισμού (Democracy and Culture Foundation), το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα παράλληλα με το φετινό 11o Athens Democracy Forum, σε συνεργασία με τους New York Times.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και η σταθερή οικονομική ανάπτυξη είναι σίγουρα ένας θετικός παράγοντας, γι' αυτό πρέπει να διατηρηθεί αυτή η δυναμική. Σε αυτό το πλαίσιο, η UNICEF σχεδιάζει να επεκτείνει τις συνεργασίες της στον ιδιωτικό τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο και το ευρύτερο κοινό, ώστε να διασφαλίσουμε συλλογικά ότι κάθε παιδί και νέος στην Ελλάδα ευημερεί πραγματικά!

Ακούγονται οι εκκλήσεις της UNICEF στη χώρα μας; Λαμβάνετε τη βοήθεια που ζητάτε για τους στόχους σας από το κράτος μας;

Απάντηση: Η UNICEF εκτιμά βαθύτατα την ισχυρή, συνεχή συνεργασία της με το ελληνικό κράτος, καθώς και με πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς από τις τοπικές, ανεξάρτητες αρχές, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα. Ως νεοσύστατο Γραφείο στη χώρα, με πολύπλευρη ατζέντα και φιλόδοξους στόχους, κοινούς με το ελληνικό κράτος, συνεργαζόμαστε με μια σειρά από Υπουργεία για την αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών στη χώρα, όπως το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων.

Ενώ σημειώνεται πρόοδος, υπάρχει πάντα περιθώριο για περαιτέρω δέσμευση και υποστήριξη, θέτοντας τον πήχη ψηλά για την τήρηση των δεικτών της ΕΕ, καθώς και για τη στήριξη της υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), ξεπερνώντας τη βλάβη που προκλήθηκε από την καταστροφική πανδημία, καθώς και από μια σειρά φυσικών καταστροφών που μας έφεραν πίσω συλλογικά σε όλο τον κόσμο. Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών, καθώς η ενίσχυση της συνεργασίας και των πόρων είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών στην Ελλάδα.

Τι μπορεί να αλλάξει δομικά στο κράτος μας προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση; Πώς βρίσκετε τη νοοτροπία του ελληνικού λαού, σε σχέση με άλλες χώρες στις οποίες έχετε εργαστεί;

Απάντηση: Το νομικό υπόβαθρο υπάρχει. Αυτό που επιδιώκουμε να ενισχύσουμε χέρι-χέρι με τις ελληνικές κυβερνητικές αρχές είναι ο έγκαιρος και αποτελεσματικός συντονισμός μεταξύ όλων των σχετικών φορέων για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων για τα παιδιά. Οι συστημικές αλλαγές στην Ελλάδα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός πλαισίου πολιτικής που θα εξασφαλίζει ισχυρό διυπουργικό και διυπηρεσιακό συντονισμό μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται στα δικαιώματα των παιδιών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σημερινές κατακερματισμένες πρωτοβουλίες και προσεγγίσεις. Η Ελλάδα διαθέτει πληθώρα νόμων, στρατηγικών και σχεδίων δράσης που αφορούν τα παιδιά, γεγονός που από μόνο του είναι εξαιρετικά θετικό και αποτελεί πολύ ισχυρό θεμέλιο, αλλά οι νόμοι και οι στρατηγικές αυτές πρέπει να επενδυθούν με ισχυρότερο συντονισμό για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.

Χρειαζόμαστε επίσης εναρμονισμένες μεθοδολογίες, πρωτόκολλα, κατευθυντήριες γραμμές και στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης για επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά, φροντιστές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, φορείς πρώτης ανταπόκρισης, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης κ.λπ. Ως εκ τούτου, η προτεραιοποίηση των δημόσιων επενδύσεων και η επαρκής χρηματοδότηση σε αυτούς τους τομείς προτεραιότητας είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της ευημερίας των παιδιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η νοοτροπία του ελληνικού λαού είναι βαθιά ριζωμένη στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του και έχει επιδείξει ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης. Παρόλο που πρόσφατα εντάχθηκα στο Γραφείο στην Ελλάδα, διαπιστώνω ότι ο ελληνικός λαός είναι σημαντικά συμπονετικός και στοργικός, με ισχυρή αίσθηση της κοινότητας, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για την οικοδόμηση μιας πιο φιλικής προς τα παιδιά κοινωνίας. Φέρνω μαζί μου εμπειρίες από διάφορες άλλες χώρες και ενώ τις έχω κατά νου και προσπαθώ να επωφεληθώ από αυτές κατά τη διάρκεια της αποστολής μου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να σεβαστώ το μοναδικό πολιτισμικό πλαίσιο της Ελλάδας.

Η αξιοποίηση αυτών των καλών πρακτικών και η παράλληλη αντιμετώπιση των συστημικών προκλήσεων είναι καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της κατάστασης για όλα τα παιδιά στη χώρα. Όλα αυτά υποστηρίζονται στο πλαίσιο της έννοιας ότι η οικογένεια είναι και παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής κοινωνίας.

Η UNICEF ασχολείται επίσης με το ζήτημα των ασυνόδευτων προσφύγων, αλλά η χώρα μας πρέπει επίσης να προστατεύσει τα σύνορά της και να αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση, η οποία διαπιστώνουμε ότι αυξάνεται και πάλι. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα αυτό; Πώς μπορεί να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του;

Απάντηση: Η καθολική προσέγγιση και η βασική εντολή της UNICEF είναι να προωθεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, δίνοντας έμφαση στην προστασία και παρέχοντας υποστήριξη στα ευάλωτα παιδιά, ανεξάρτητα από το καθεστώς τους. Τούτου λεχθέντος, η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης, όπως οι δεκαετείς συγκρούσεις, η φτώχεια και οι ανισότητες, είναι μια συνεχής παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί συλλογικές προσπάθειες από τα κράτη και τη Διεθνή Κοινότητα.

Η UNICEF συνηγορεί σε παγκόσμιο επίπεδο, μαζί με κράτη-μέλη, ώστε να δοθεί επειγόντως προτεραιότητα σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα αντιμετωπίζει τα βαθύτερα αίτια της μετανάστευσης (μεταξύ άλλων μέσω της αύξησης της πρόσβασης στην εκπαίδευση, της ενίσχυσης των συστημάτων προστασίας και των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, της επέκτασης των ευκαιριών για οικογενειακό εισόδημα και απασχόλησης των νέων, της διευκόλυνσης της ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων και της ενίσχυσης της συμμετοχής των νέων στα κοινά), εστιάζοντας στη δημιουργία ασφαλών και σταθερών συνθηκών στις χώρες προέλευσης και υποστηρίζοντας τη διεθνή συνεργασία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του εξαιρετικά σύνθετου και πολύπλευρου ζητήματος.

Επιπλέον, οι παγκόσμιες μεταναστευτικές πολιτικές πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην κρίσιμη ανάγκη παροχής ασφαλών διαβάσεων και νόμιμων οδών για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες και τις οικογένειές τους, που αναζητούν καταφύγιο από τη βία, τις συγκρούσεις και την εκμετάλλευση, καθώς και έγκαιρης πρόσβασης στις διαδικασίες ασύλου και επανεγκατάστασης και στις υπηρεσίες οικογενειακής επανένωσης. Χωρίς τέτοιες επιλογές, τα παιδιά που εγκαταλείπουν τις χώρες καταγωγής τους για τους σημαντικούς λόγους που το κάνουν, στρέφονται σε μη ασφαλείς διαδρομές ή βασίζονται σε λαθροδιακινητές για να τα βοηθήσουν να διασχίσουν τα σύνορα, γεγονός που τα θέτει επίσης σε αυξημένο κίνδυνο, επιτρέποντας την άνθηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Στην Ελλάδα, μέσω της ανταπόκρισής μας στις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, η οποία υλοποιείται από το 2016, ακόμη και πριν από τη δημιουργία του πλήρως εξουσιοδοτημένου Γραφείου στη χώρα, υποστηρίζουμε τις αρμόδιες αρχές στην παροχή κρίσιμης προστασίας, εναλλακτικής φροντίδας και πρόσβασης σε υπηρεσίες και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που είτε διέρχονται είτε παραμένουν στη χώρα μακροπρόθεσμα. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση, καθώς και με τις αντίστοιχες αδελφές υπηρεσίες του ΟΗΕ, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τους τοπικούς εταίρους, για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν ισχυροί μηχανισμοί για την ελαχιστοποίηση της έκθεσης στη βία, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση των ευάλωτων παιδιών και νέων, καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Ποια ιστορία θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας, από τη θητεία σας εδώ στην Ελλάδα;

Απάντηση: Μία από τις βασικές προτεραιότητές μου σε κάθε χώρα που υπηρετώ είναι η συνεχής επαφή με τον κόσμο και τις κοινότητες που υπηρετούμε. Παρόλο που βρίσκομαι στη χώρα μόλις δύο μήνες, έχω ήδη επισκεφθεί πολλές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα και έχω αλληλοεπιδράσει με πολλά παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και φροντιστές, που εκπροσωπούν τις πιο ευάλωτες κοινότητες, μέχρι στιγμής, στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις επισκέψεις μου, θυμάμαι ένα νεαρό κορίτσι από το Αφγανιστάν σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην Κόρινθο, το οποίο, παρά τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετώπιζε, ήταν αποφασισμένο να συνεχίσει την εκπαίδευσή του προκειμένου να γίνει καρδιολόγος και να βοηθήσει να σωθούν ζωές. Το ακλόνητο πνεύμα της και η υποστήριξη που έλαβε από την κοινότητα υποδοχής της ανέδειξαν τη δυνατότητα θετικής αλλαγής, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η ιστορία αυτή ενίσχυσε την πίστη μου στη δύναμη της εκπαίδευσης, την επιμονή, την υπομονή και στην αντοχή των παιδιών.

Υπάρχουν ειδικές παρεμβάσεις της UNICEF στην Ελλάδα και πώς προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών;

Η UNICEF είναι αφοσιωμένη στη διασφάλιση της προστασίας και της ευημερίας των παιδιών στην Ελλάδα. Οι παρεμβάσεις μας σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και σειρά κρατικών και ανεξάρτητων φορέων στη χώρα είναι πολύπλευρες, που κυμαίνονται από την εκπαίδευση και την υγεία μέχρι την προστασία των παιδιών και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ανεξάρτητες αρχές, παιδιά, νέους και τον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμαστε ακούραστα για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στη χώρα, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να ευδοκιμήσουν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Ενδεικτικά, οι πιο πρόσφατες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μας περιλαμβάνουν:

Σε συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια, η UNICEF εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μόλις την περασμένη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και σύντομα θα ακολουθήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την επόμενη εβδομάδα. Στόχος μας είναι να ιδρύσουμε 13 συνολικά Κέντρα, ένα σε κάθε περιφέρεια της χώρας! Αυτά τα Κέντρα θα χρησιμεύσουν ως βασικοί κόμβοι για την έρευνα, την υπεράσπιση, την εκπαίδευση και τη διάδοση της γνώσης για τα δικαιώματα των παιδιών. Μέσω αυτών των συνεργασιών, εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση των δικαιωμάτων του παιδιού μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου, των επαγγελματιών, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και του κοινού.

Η UNICEF δραστηριοποιείται επίσης ενεργά στην προώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Μαζί με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και με την υποστήριξη της ΕΕ, αναπτύξαμε και υλοποιούμε το πρόγραμμα «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση», διασφαλίζοντας την πρόσβαση και την ένταξη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, για περισσότερα από 16.000 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα μέχρι στιγμής. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου κάθε παιδί μπορεί να έχει πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Μια άλλη σημαντική πρωτοβουλία περιλαμβάνει τη συνεργασία μας με το Υπουργείο Υγείας για την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής για παιδιά και νέους στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η καλή υγεία είναι θεμελιώδης για την ευημερία των παιδιών και οι προσπάθειές μας στοχεύουν στην ενίσχυση των υγιεινών συνηθειών, της διατροφής και της συνολικής ευημερίας. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα τις κοινές μας δράσεις στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.

Η UNICEF έχει επίσης συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για την καταπολέμηση μορφών βίας κατά των παιδιών. Κάθε μορφής βία έχει μακροχρόνιες και επιζήμιες επιπτώσεις στα παιδιά και αυτές οι συνεργασίες στοχεύουν στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος σε όλες τις πτυχές της ζωής ενός παιδιού. Μέσω αυτών των συνεργασιών, εργαζόμαστε για την πρόληψη, την υποστήριξη και την υπεράσπιση για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν σε ασφαλές και προστατευτικό περιβάλλον.

Επιπλέον, η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού ενισχύεται περαιτέρω μέσω της συνεργασίας μας με αρμόδιους κρατικούς φορείς για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για την καλύτερη κατανόηση της κατάστασης των παιδιών στην Ελλάδα. Αυτά τα δεδομένα είναι απαραίτητα για τη χάραξη πολιτικής που βασίζεται σε στοιχεία και για στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να υποστηρίξουμε την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και να διασφαλίσουμε ότι τα νομικά πλαίσια εστιάζονται στα δικαιώματα του παιδιού, θέτοντας το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών στην καρδιά του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Αυτή η συνεργασία ενισχύει τα νομικά πλαίσια που ισχύουν για την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης, εκμετάλλευσης και διακρίσεων.

Θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις προγραμματικές μας παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, με γνώμονα το 5ετές Εθνικό Πρόγραμμα του Οργανισμού για την Ελλάδα, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στη χώρα, από τη στιγμή που θα έρθει στη ζωή μέχρι και την ενηλικίωσή του.

Διαβάστε επίσης

Το Newsbomb.gr πέταξε με τα «φτερά» του Phantom και σας παρουσιάζει τη συγκλονιστική εμπειρία

Ο πιλότος που συγκίνησε την Ελλάδα στο Newsbomb.gr: «Αυτή είναι η ελεύθερη ελληνική ψυχή»

Οδοιπορικό στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας: Οι τελευταίοι των «Ακριτών» εκπέμπουν SOS

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ