ΥΓΕΙΑ

Δίαιτα της Στοκχόλμης: Το πρόγραμμα απώλειας βάρους που κατέκτησε τον κόσμο

Δίαιτα της Στοκχόλμης: Το πρόγραμμα απώλειας βάρους που κατέκτησε τον κόσμο

Την περίοδο που διανύουμε, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρχίσει να στρέφουμε ξανά το ενδιαφέρον μας στη διατροφή μας, έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παραμονής στο σπίτι

Η καθιστική ζωή, το στρες της νέας πραγματικότητας και φυσικά, το γεγονός πως τα γυμναστήρια ήταν κλειστά για αρκετούς μήνες, μας πρόσθεσαν κιλά και μας έκαναν να παραμελήσουμε την εμφάνισή μας και δη, την φροντίδα της υγείας και του σώματός μας.

Ενόψει καλοκαιριού, λοιπόν, θέλουμε να βρούμε ξανά τη φόρμα μας και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς αναζητούμε τώρα τα προγράμματα διατροφής, που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την απώλεια κιλών πραγματικότητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά, πολλοί από εμάς στρεφόμαστε σε ακραίες και -όπως πολύ συχνά αποδεικνύεται- μη αποτελεσματικές δίαιτες.

Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι, λοιπόν, ότι θα επαναφέρουμε τη σιλουέτα μας και τη φυσική μας κατάσταση, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και δη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε;

Στις μέρες μας υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους, ωστόσο, σε ό,τι αφορά στις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές, η δίαιτα της Στοκχόλμης, ξεχωρίζει.

Όταν η απώλεια κιλών γίνεται με ασφάλεια και χωρίς στερήσεις

Τι είναι η δίαιτα της Στοκχόλμης και για την ακρίβεια, το StockholmDiet.com; Ακούμε και διαβάζουμε συχνά για την εν λόγω δίαιτα στο διαδίκτυο ή από κοντινά μας πρόσωπα, ενώ πολλοί είναι οι διάσημοι ανά τον κόσμο, οι οποίοι δηλώνουν θαυμαστές της. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα υγιές και εξατομικευμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους, το οποίο βασίζεται εξ ολοκλήρου σε νόστιμα και υγιεινά τρόφιμα και δεν περιλαμβάνει σωματική άσκηση, λιμοκτονία ή χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, χαπιών ή φαρμάκων.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικότερα σήμερα που η εμμονή γύρω από τη σωματική εμφάνιση, κάνει πολλούς να στρέφονται σε ακραίες και συχνά επικίνδυνες λύσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη μας, λοιπόν, ότι το StockholmDiet.com είναι ένα ιατρικό ίδρυμα καταχωρημένο στην Ευρώπη και πως διαθέτει ιατρικό προσωπικό που είναι πιστοποιημένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζεται από γιατρούς και διατροφολόγους, μπορούμε να κατανοήσουμε το γιατί πάνω από τρία εκατομμύρια γυναίκες και άντρες σε όλο τον κόσμο, το χρησιμοποιούν σήμερα.

Τα παραδείγματα και οι ιστορίες που μοιράζουν έμπνευση

Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι όμως, ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους που πραγματοποιείται με τη βοήθεια του διαδικτύου; Οι φωτογραφίες που ακολουθούν και οι ιστορίες εκείνων οι οποίοι δοκίμασαν το StockholmDiet.com, αρκούν για να αντιληφθούμε το γιατί έχει εκατομμύρια θιασώτες σε παγκόσμια βάση.

Βλέπετε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο διότι πέρα από το ότι είναι ασφαλές, την ίδια ώρα μετατρέπει το «ταξίδι» απώλειας βάρους σε μία προσωπική υπόθεση, αφού για κάθε άτομο δημιουργείται ένα εξατομικευμένο σχέδιο. Και η ιστορία του Vivar, είναι χαρακτηριστική στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο ίδιος κατάφερε να χάσει συνολικά 16 κιλά μέσω του προγράμματος και όπως αποκάλυψε, μιλώντας για το StockholmDiet.com, δεν πίστευε ποτέ στις δίαιτες, μέχρι που δοκίμασε τη συγκεκριμένη. Το δικό του «ταξίδι» ξεκίνησε όταν έτυχε να διαβάσει κάποια άρθρα στο διαδίκτυο, αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ωστόσο, μόνο όταν είδε τα πολύ καλά αποτελέσματα σε ένα κοντινό του πρόσωπο, αποφάσισε να το δοκιμάσει. Επισκέφτηκε, λοιπόν, τη σχετική ιστοσελίδα, έκανε σε πολύ λίγο χρόνο το απαραίτητο τεστ και σύντομα, άρχισε να ακολουθεί ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής, που δημιουργήθηκε από τους ειδικούς του προγράμματος, ειδικά για εκείνον.

Αλλά και για τον Άρη η συνολική απώλεια 13 κιλών μέσω της δίαιτας της Στοκχόλμης, αποτέλεσε μία απρόσμενα αισιόδοξη εξέλιξη. Γνώριζε ότι πολλοί διάσημοι είχαν χάσει βάρος χάρη σε αυτή τη μέθοδο, ωστόσο, πήρε την απόφαση να τη δοκιμάσει μόνο όταν είδε τη ζυγαριά του δείχνει 106 κιλά. Νόστιμες συνταγές, καθόλου πείνα και άμεσα αποτελέσματα, ακόμη και με κάποιες αποκλίσεις από το πλάνο, ήταν τα βασικά σημεία για το οποία το πρόγραμμα ξεχωρίζει, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή, βέβαια, είναι η περίπτωση της Κύνθιας, μιας γυναίκας η οποία κατάφερε να χάσει συνολικά 28 κιλά, χάρη στη δίαιτα της Στοκχόλμης. Και για την ίδια, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματος -πέρα από τη μεγάλη απώλεια βάρους, φυσικά- είναι το γεγονός ότι τη βοήθησε να ανακαλύψει πόσο νόστιμη μπορεί να είναι η υγιεινή διατροφή. Μέσα από τις συνταγές που περιλάμβανε το εξατομικευμένο πλάνο που είχαν ετοιμάσει οι ειδικοί του StockholmDiet.com για εκείνη, όχι μόνο δεν ένιωθε πείνα, αλλά την ίδια ώρα, κατάφερνε να διατηρεί το μενού της γευστικό και να μην στερείται την απόλαυση.

«Είχα δοκιμάσει τα πάντα, από το να μην τρώω μετά τις έξι το απόγευμα και να περιορίσω τις ποσότητες φαγητού που κατανάλωνα, μέχρι να καταπονούμαι στο γυμναστήριο για πολλά χρόνια. Μάλιστα, είχα περάσει ακόμη και από το πρώτο στάδιο της δίαιτας Ducan, ενώ έχασα πολλά χρήματα σε “θαυματουργά” χάπια και σκόνες… και αποτέλεσμα “μηδέν”», είπε η ίδια μιλώντας για τις προσπάθειές της να χάσει βάρος, πριν πει «ναι» στη δίαιτα της Στοκχόλμης, μέσα από την οποία έχασε 28 ολόκληρα κιλά.


Σε ό,τι αφορά στην απώλεια βάρους, λοιπόν, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις επιλογές μας, επενδύοντας σε ασφαλείς λύσεις, που μας έρχονται μέσα από αναγνωρισμένα ιατρικά ιδρύματα και με τη βοήθεια πιστοποιημένου ιατρικού προσωπικού. Πάνω από όλα όμως, πριν καταλήξουμε σε κάποια δίαιτα, είναι σημαντικό να κάνουμε την έρευνά μας, προκειμένου να βρούμε και να δούμε τα case studies, δηλαδή τις ιστορίες των ανθρώπων οι οποίοι είδαν τις προσπάθειές τους να στέφονται με επιτυχία. Το σίγουρο είναι πως όσον αφορά στη δίαιτα της Στοκχόλμης, τα παραδείγματα είναι πολλά. Και το γεγονός αυτό εξηγεί το γιατί όλοι μιλούν και γράφουν για αυτή στις μέρες μας.