ΥΓΕΙΑ

Κόκκινο κρασί για... καλύτερη σιλουέτα

Κόκκινο κρασί για... καλύτερη σιλουέτα

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην καρδιαγγειακή λειτουργία. Τώρα, σύμφωνα με έρευνα του Norwegian University of Life Sciences προκύπτει ότι συμβάλλει και στην... σιλουέτα μας αφού μειώνει την όρεξη για φαγητό.

Οπως ανακάλυψαν οι ειδικοί, όταν οι μέλισσες κατανάλωναν ρεσβερατρόλη, συστατικό που περιέχεται στο κόκκινο κρασί, έτρωγαν λιγότερη ποσότητα φαγητού αμέσως μετά.

Παρά το γεγονός ότι σε φυσιολογικές συνθήκες τρώνε μεγάλες ποσότητες τροφών που περιέχουν πολλή ζάχαρη, οι μέλισσες στις οποίες χορηγήθηκε ρεσβερατρόλη πριν από το φαγητό τους σταματούσαν να τρώνε αμέσως μόλις κατανάλωσαν ποσότητα ικανή να καλύψει τις ενεργειακές τους απαιτήσεις.

Επιπλέον, άρχισαν ξαφνικά να αδιαφορούν για τα αραιωμένα διαλύματα ζάχαρης, γεγονός που μαρτυρά ότι έγιναν λιγότερο ευαίσθητες σε αυτά.

Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη μπορούσε να καταπολεμήσει την παχυσαρκία, μιμούμενη τα αποτελέσματα μιας διατροφής χαμηλής σε λιπαρά και βοηθώντας στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας.

Διαβάστε επίσης:

Το ακριβότερο κρασί του κόσμου !

Το Savouir Vivre του κρασιού

Έκρηξη της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ