ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ζούνε στην κοσμάρα τους

Ζούνε στην κοσμάρα τους

Πιο success story ρε παιδιά και πράσινα άλογα;


Πού τη βλέπουν την καλυτέρευση της κατάστασης; Ποιο φως στο τούνελ και πέρασμα του κάβουρα; Δεν βλέπουν που όλος ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και φωνάζει ότι δεν αντέχει άλλο;

Ζούνε στην κοσμάρα τους ή ξέρουν την πραγματικότητα αλλά δεν τολμάνε να την πουν στον κόσμο;

Πού τον βλέπει το θρίαμβο του ελληνικού τουρισμού η κ. Κεφαλογιάννη; Έχει πάει σε κάποιο ελληνικό νησί να μετρήσει τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί για διακοπές;

Μόνο ξένοι υπάρχουν και αυτοί είναι μαντρωμένοι στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με τα γκρουπ που τους στέλνουν. Που σημαίνει μηδέν κέρδος για όσους ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα και επιχειρήσεις, αλλά είναι εκτός των τουριστικών συγκροτημάτων –μαμούθ.

Έχουμε λοιπόν από τη μια το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας που ζει η συγκυβέρνηση και από την άλλη έχουμε την εκτός πραγματικότητας πρόταση Τσίπρα, ο οποίος λέει το απίθανο:

Παραμονή στο ευρώ, κατάργηση μέρους του μνημονίου, διακοπή για μικρό χρονικό διάστημα της επιστροφής των δανείων και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Ωραία. Και μετά ήρθαν οι μέλισσες. Πλάκα μας κάνει; Δεν πάει να το πει όλο αυτό το παραμύθι στον Σόιμπλε για να πάρει και την ανάλογη απάντηση από τον Γερμανό αρχι-γκαουλάιτερ;

Και στη συνέχεια έρχεται το ΠΑΣΟΚ και βάζει με το έτσι θέλω τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα (βοήθειά μας). Ενώ ο Καμμένος συνεχίζει να πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, ο Φώτης παραμένει πάντα στο «ναι μεν αλλά» και οι ναζί ξέρουν μόνο να βρίζουν και να ζητάνε επιστροφή στη δραχμή (άλλοι μαλάκες αυτοί).

Και ο Σεπτέμβρης έρχεται άγριος και όλοι μας είμαστε τρομοκρατημένοι τι μας περιμένει.

Μία λύση υπάρχει μόνο. Άμεση, σωστή ενημέρωση του κόσμου με αλήθειες και άμεση αλλαγή του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζουν οι δανειστές μας με κούρεμα του χρέους. Αυτό πρέπει να το ζητήσουμε επιτακτικά, παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση της χώρας και την απειλή μίας κοινωνικής έκρηξης που μπορεί να λειτουργήσει σαν τσουνάμι για όλη την Ευρώπη.

Ας τα πούμε επιτέλους, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση: αν δεν αλλάξουν οι όροι αποπληρωμής του δανείου, η χώρα οδηγείται μαθηματικά σε πτώχευση.