ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

11 απόψε το ραντεβού μας

11 απόψε το ραντεβού μας

Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Τσιτσάνης, Σωτηρία Μπέλλου και άλλοι μεγάλοι βάρδοι της λαϊκής μουσικής, όλοι σε μια ρεμπέτικη βραδιά, συναντιούνται απόψε 11 το βράδυ στην τηλεόραση του «Ε» στην εκπομπή μου «Όλοι οι καλοί χωράνε».


Κομπανίες, μεγάλοι Έλληνες λαϊκοί τραγουδιστές και καλλιτέχνες του θεάτρου και του κινηματογράφου, που θα βρίσκονται στο στούντιο, ζωντανεύουν τα ρεμπέτικα τραγούδια που περιγράφουν με τους στίχους τους την εξέλιξη της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες (στην πολιτική, στις ανθρώπινες σχέσεις και στην κοινωνία).

Ειδικός καλεσμένος αυτή τη βραδιά, ο δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος (και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Μιχαλολιάκου στις προσεχείς εκλογές) κάνει και μία σημαντική αναγγελία για τη δημιουργία ενός χώρου, ενός ρεμπέτικου μουσείου στον Πειραιά, όπου θα υπάρχουν παρτιτούρες, όργανα, προσωπικά αντικείμενα, επιστολές και λοιπά, όλων των μεγάλων Ελλήνων ρεμπέτηδων, από τον Βαμβακάρη και τον Μπαγιαντέρα, μέχρι τον Παγιουμτζή και την Εσκενάζυ.

Ψυχαγωγία με πολλά τραγούδια και χορούς, αλλά και ενημέρωση περιέχεται στην σημερινή εκπομπή μου στο «Ε», 11 το βράδυ, «Όλοι οι καλοί χωράνε».

Γιατί πιστεύω –και αυτό θα αποδειχθεί απόψε στη διάρκεια της εκπομπής- ότι το ρεμπέτικο τραγούδι ίσως είναι ο καλύτερος ρεπόρτερ που περιγράφει την πορεία και τα πάθη ενός ολόκληρου λαού.