ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ο Τσιτσάνης γράφει ιστορία

Ο Τσιτσάνης γράφει ιστορία

Τα πάθη, οι αγώνες, οι ελπίδες και οι κορυφαίες στιγμές του ελληνισμού καταγράφονται διαχρονικά στα τραγούδια του Τσιτσάνη, επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε σήμερα. Τραγούδια που μοιάζουν πολύ με ρεπορτάζ μιας Ελλάδας που αγωνίζεται να μείνει όρθια μέσα από πολέμους, κρίσεις και καταστροφές.


Σ' αυτά τα τραγούδια του αγώνα και των ανθρώπινων παθών είναι αφιερωμένη η σημερινή εκπομπή μου «Όλοι οι καλοί χωράνε», 11 το βράδυ στην τηλεόραση του «Ε».

Τραγουδιστές, δημοσιογράφοι και στενοί φίλοι του Τσιτσάνη, που τον έζησαν από κοντά, περιγράφουν αυτό τον μικρό θεό της ελληνικής λαϊκής μουσικής σαν άνθρωπο και δημιουργό, αποκαλύπτουν πώς και γιατί έγραψε την «Συννεφιασμένη Κυριακή» και τραγουδούν 30 αθάνατα τραγούδια του.

Παράλληλα για πρώτη φορά εμφανίζονται τρία ιστορικά βίντεο με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τσιτσάνη. Στο πρώτο κάνει μια συγκλονιστική εξομολόγηση λίγο πριν πεθάνει. Το δεύτερο αποκαλύπτει μία μουσική του συνάντηση πριν πολλά χρόνια με τον Γιώργο Νταλάρα στην... κουζίνα του νυχτερινού κέντρου «Χάραμα» στην Καισαριανή. Και το τρίτο παρουσιάζει ένα τραγούδι που είπαν μαζί ο Τσιτσάνης με τον Μίκη Θεοδωράκη στο «Θέατρο Βράχων» λίγο μετά την πτώση της χούντας.

Απόψε, 11 το βράδυ στο «Ε», στην εκπομπή «Όλοι οι καλοί χωράνε», ζωντανεύει μία εποχή που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή που ζούμε, αλλά και ταιριάζει τόσο πολύ στα σημερινά πάθη του λαού μας.