ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ψηφίστε χωρίς διλήμματα

Ψηφίστε χωρίς διλήμματα

Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους και ο στόχος τους είναι ένας και μοναδικός: να καθίσουν στην καρέκλα της εξουσίας. Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που κατεβαίνουν στις εκλογές για το δικό μας καλό. Όλα για την καρέκλα.


Από εκεί και πέρα άλλος θέλει να μας τρομάξει για να τον ψηφίσουμε, άλλος μας υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, άλλος φέρνει την κόλαση αν δεν τον ψηφίσουμε ή τον παράδεισο, αν του χαρίσουμε την ψήφο μας. Και όλα αυτά μέσα σε διλήμματα.

Εσείς όμως ψηφίστε χωρίς διλήμματα. Ψηφίστε αυτό που πιστεύετε ότι μπορεί να μας βγάλει από το λάκκο με τα φίδια. Αφήστε τους πολιτικούς με τα διλήμματά τους. Όλοι πια ξέρουμε πώς και γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και ξέρουμε ότι ούτε μάγοι με θαυματουργά ραβδιά υπάρχουν ούτε άγγελοι μας έριξαν σε αυτή τη δυστυχία. Ξέρουμε τους δαίμονές μας. Και ξέρουμε ότι ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να βγούμε στο φως.

Όσοι λοιπόν μας μιλάνε, ότι άρχισε να χαράζει μετά τη βαθιά νύχτα ή μας υπόσχονται ένα τεράστιο ήλιο που θα βγει μόλις τους φέρουμε στην κυβέρνηση (και δεν εννοώ φυσικά τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτός έχω την αίσθηση ότι έσβησε για πάντα) είναι το λιγότερο παραμυθάδες, για να μην πω πολιτικοί απατεώνες.

Όλοι μας ξέρουμε και όλοι έχουμε την ευθύνη για αυτούς που θα βάλουμε να ορίσουν τη ζωή μας. Και εγώ πιστεύω ότι όλοι μας αγαπάμε την Ελλάδα. Ας ψηφίσουμε λοιπόν την Κυριακή όποιος πιστεύουμε ότι δεν θα κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας μόνο για να διορίσει τους δικούς του, να αρπάξει και να κλέψει το δημόσιο χρήμα ή να μας κοροϊδέψει και να μας ρίξει σε μία νέα εθνική απογοήτευση και μελαγχολία.

Καλό βόλι...

ΥΓ: Μία ανάσα πριν την αγωνία της Κυριακής των εκλογών, απόψε στο ραντεβού μας στην τηλεόραση του «Ε» στις 23:00, όπου «Όλοι οι καλοί χωράνε» μετά την προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Μαργαρίτης και κάποιοι καλοί μου φίλοι, ετοίμασαν μία μοναδική βραδιά με τραγούδια και πολλή χαρά στη ζωή.