ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τέρμα τα ούφο της πολιτικής

Τέρμα τα ούφο της πολιτικής

Παλιότερα χαρακτηρίζαμε ούφο, δηλαδή «όπου φυσάει ο άνεμος», όποιους δεν είχαν μία σταθερή στάση στα πράγματα και ήταν αυτό που λέμε «όπου κάτσει η μπίλια».

Ό,τι νεφελώδες, θολό και ακαθόριστο στην πολιτική, ό,τι έχει σχέση με τα ούφο με την προηγούμενη έννοια, αποβάλλεται πλέον από το εκλογικό σώμα. Δηλαδή με λίγα λόγια, τους πήραμε χαμπάρι όλους αυτούς που ήταν «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ».

Για τους ΑΝ.ΕΛ του Καμμένου, ήταν γραμμένο εδώ και αρκετό καιρό η ψιλοδιάλυσή τους και είχε προδιαγραφεί το καταστροφικό τσουνάμι που ενέσκηψε μετά τις εκλογές στο κόμμα τους και προφανώς ο κόσμος τους τούς τιμώρησε από τη στιγμή που άρχισαν να φλερτάρουν με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν γίνεται ρε παιδιά, εκεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες, να ξεκινάτε σαν ένα κόμμα στα δεξιά της δεξιάς, να σηκώνετε την «παντιέρα ρόσα» για το μνημόνιο, να το παίζετε «επαναστάτες ποπολάροι» και να χαϊδολογιέστε παράλληλα με τον Τσίπρα και τον Λαφαζάνη (με την καλή έννοια που λέει και ο Ψινάκης, για να μην παρεξηγηθώ).

Δεν τα θέλει αυτά ο κόσμος. Δεν γίνεται και έτσι και κοκορέτσι και γιουβέτσι, που λέει απλά ο λαός. Ξεκάθαρες τοποθετήσεις και κουβέντες πια θέλουμε όλοι μας από τις ηγεσίες των κομμάτων. Με ποιους πας και ποιους αφήνεις.

Και στη ΔΗΜ.ΑΡ τα ίδια τραβάνε τώρα, γιατί και εκεί κρατούσαν μία θολή εικόνα του κόμματος, οδηγώντας το παράλληλα σε μία αποπνικτική απομόνωση.

Τα ίδια γίνονται και με το Ποτάμι του αρχηγού Σταύρου, που εγώ περίμενα ότι θα κρύβει και κανένα λαγό στο σακίδιό του, που θα μας τον παρουσίαζε την Κυριακή το βράδυ –αλλά ούτε γαμοπίλαφο από την ταβέρνα του δεν μας έβγαλε.

Ελπίζω τα παθήματα, να γίνουν μαθήματα στους πολιτικούς μας ηγέτες.

ΥΓ: Απόψε 23.15 στην τηλεόραση του «Ε», στην εκπομπή μου «Όλοι οι καλοί χωράνε», ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έρχεται με την παρέα του και δημιουργεί μία αξέχαστη βραδιά, τραγουδώντας ο ίδιος τραγούδια του πατέρα του από τις ελληνικές ταινίες και περιγράφοντας άγνωστες στιγμές από τη ζωή του με την Αλίκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.