ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ύβρεις στα εκατομμύρια νεκρούς

Ύβρεις στα εκατομμύρια νεκρούς

Πέρασαν 70 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο. Τότε που εφόρμησαν στο μαρτυρικό χωριό οι ύαινες του ναζισμού και έσφαζαν όποιο άνθρωπο έβρισκαν μπροστά τους.

Πέρασαν 70 χρόνια από την αποκάλυψη της φρίκης των ναζιστικών στρατοπέδων, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι.

Πέρασαν 70 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία, όπου χιλιάδες παλικάρια από τον ελεύθερο κόσμο άφησαν τη ζωή τους εκεί στις παραλίες της Νορμανδίας, κάτω από τα θεριστικά πυρά των ναζί του Χίτλερ.

Σ’ αυτή την απόφαση μετείχαν και 2 πολεμικά πλοία της Ελλάδας. Ύπαρχος σε ένα από αυτά ήταν ένας νεαρός τότε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ένας σοφός γέροντας σήμερα κοντά στα 100 που προχθές βγήκε στην τηλεόραση και είπε με δάκρυα στα μάτια:

«Εκατομμύρια παλικάρια χάθηκαν για να μην έρθει ξανά ο ναζισμός στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Εμείς τότε δώσαμε τη ζωή μας - και άλλοι την διέσωσαν – για να διώξουμε από την Ελλάδα τους ναζί. Και είναι ύβρεις γι’ αυτούς τους χιλιάδες νεκρούς Έλληνες να θέλουν κάποιοι από τα παιδιά τους και εγγόνια τους το 2014 να ξαναφέρουν τον ναζισμό στην πατρίδα μας. Είναι ντροπή».

Μερικές φορές είναι καλύτερα να σιωπάς όταν μιλάει η σοφία κάποιων γερόντων.