ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Αρχή του τέλους για την κυβέρνηση…

Αρχή του τέλους για την κυβέρνηση…

Ό,τι κι αν γίνει, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε…

Του Μάρκου Μουζάκη

Πέρα από επικοινωνιακά τερτίπια, επικοινωνιακές πιρουέτες και «λύσεις» που θα δώσουν (;) μια παράταση ζωής στην παραπαίουσα τρικομματική κυβέρνηση, η αλήθεια είναι πως «τίποτα δεν είναι όπως πριν», κατά την εύστοχη προσέγγιση εμπειρότατου πολιτικού, ο οποίος πάντως έτσι κι αλλιώς ουδέποτε είχε πειστεί ότι… οι τρεις εταίροι θα τα σπάσουν και θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Για την ώρα δηλαδή…

Διότι έτσι που διαμορφώθηκε το τοπίο αυτή η κυβέρνηση πήρε (αν πήρε…) απλά μια μικρή ανάσα. Και θα είναι εξαιρετικά ευάλωτη πλέον, στην πρώτη «στραβή», στο πρώτο «ατύχημα» που μπορεί ακόμα και από λάθος να προκύψει!

Και δεν είναι μόνο η ρωγμή στις σχέσεις των τριών εταίρων που θα βαρύνει στις εξελίξεις από δω και στο εξής.

Είναι και αυτό.

Αλλά το σοβαρότερο είναι, πως η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πέσει στο ναδίρ.

Τα όσα προηγήθηκαν της κρίσιμης σύσκεψης της Δευτέρας εξάλειψαν τα όποια ίχνη αξιοπιστίας είχαν απομείνει.

Πλέον τη χώρα την κυβερνά μια κυβέρνηση αναξιόπιστη. Μια κυβέρνηση στην οποία ο λαός δείχνει μηδενική ανοχή.

Ο πρωθυπουργός στην ουσία «πυροβόλησε» στα πόδια του, με τα όσα διέπραξε όταν «αποφάσισε και διέταξε» το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Μόνος του έδειξε ότι η χώρα εκτός της δεινής οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει και μέγιστο ζήτημα δημοκρατίας.

Και το πλήρωσε.

Από κει που ήταν «καβάλα», όπως έδειχναν και οι δημοσκοπήσεις, σε ελάχιστο χρόνο «προσγειώθηκε». Και αυτό συνέβη αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας των τραγικών του λαθών.

Οι Βενιζέλος και Κουβέλης έπαιξαν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι επενδύοντας στο μέγιστο λάθος του Αντ. Σαμαρά και με την προσδοκία ότι αυτό θα τους έδινε μια ανάσα, θα σταματούσε την δημοσκοπική τους κατρακύλα, θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Και αυτοί όμως προσγειώθηκαν «στα κυβικά τους» (εννοώ τα πολιτικά κυβικά τους!) όταν μπροστά στο φόβο των εκλογών έπνιξαν τους επικοινωνιακούς τους ηρωισμούς. Αφήστε δηλαδή που δεν είχαν πείσει και κανένα για τις αγαθές προθέσεις τους, ιδιαίτερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε «μεταρρυθμιστικές» πιρουέτες αφαίμαξης του λαού…

Όλα παραπέμπουν στο ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτή την κυβέρνηση.

Η κρίση περί την ΕΡΤ στάθηκε η αρχή του τέλους της.

Όσο χρόνο κι αν αγόρασαν οι συνεταίροι.

Φανταστείτε να συνεχίζει να λειτουργεί εκεί κατά Οκτώβρη μεριά, όταν θα χρειαστούν νέα μέτρα, όπως θεωρούν βέβαιο οι γνωρίζοντες!

Θα έχουμε νέα Αποκάλυψη!