Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Τραμπ θα τιμήσει την Ομογένεια και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Ο Τραμπ θα τιμήσει την Ομογένεια και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο προσωπάρχης Ράινς Πρίμπους, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες του Λευκού Οίκου και θα υποδεχτούν τους εκπροσώπους της Ομογένειας και τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου και από κοινού θα γιορτάσουν την 196η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Η εκδήλωση είναι η πρώτη προς τιμήν της Ομογένειας και της Ελλάδας που διοργανώνεται από τους νέους οικοδεσπότες του Λευκού Οίκου και μια από τις πρώτες που γίνονται υπέρ μιας εθνικής κοινότητας.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης την παραμονή της εθνικής μας εορτής έχει προκαλέσει ικανοποίηση στα ηγετικά στελέχη της Ομογένειας, διότι είναι αν όχι η μόνο μια από τις ελάχιστες φορές που διοργανώνεται τόσο κοντά στην επέτειο.

Ο Αντυ Μανάτος, διευθύνων σύμβουλος της «Manatos & Manatos», ιδρυτής και πρόεδρος του «The Washington Oxi Day Foundation» και πρόεδρος της Συντονισμένης Προσπάθειας των Ελλήνων («National Coordinated Effort of Hellenes») μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για 31 συναπτά έτη ο Λευκός Οίκος τιμά την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, την Ομογένεια και την Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου είχε ξεκινήσει επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν (40ού προέδρου των ΗΠΑ) και με την πάροδο του χρόνου έχει θεσμοθετηθεί και έχει καταστεί μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου για τις εθνικές κοινότητες όπως η Ελληνοαμερικανική.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», τόνισε ότι εκ μέρους της AHEPA θα παραστoύν ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Ανδρέας Ζαχαριάδης και άλλα ηγετικά στελέχη και ότι η φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι συμπίπτει με την 95η επέτειο της ιδρύσεως της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Ο κ. Μωσαϊδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του τόσο για τη δεξίωση προς τιμή της Ομογένειας, όσο και για την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εμπιστευτεί υψηλά αξιώματα μεταξύ των οποίων και του προσωπάρχη σε ομογενείς.

«H AHEPA θα συμμετάσχει δυναμικά σε όλες τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και στις παρελάσεις που θα διοργανωθούν σε όλη την επικράτεια, θα εκπέμψει μηνύματα αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα διατρανώσει την αφοσίωσή της στα ιδεώδη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας», υπογράμμισε ο κ. Μωσαϊδης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η AHEPA ετοιμάζεται πυρετωδώς για το 95ο Συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «Walt Disney World Resort» στο Ορλάντο της Φλόριδας, όπου θα συμμετάσχουν δύο περίπου χιλιάδες σύνεδροι.

Σχετικές ειδήσεις