ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν η Yamaha παρουσίαζε ένα αυτοκίνητο θα ήταν αυτό

Αν η Yamaha παρουσίαζε ένα αυτοκίνητο θα ήταν αυτό

Μια πιθανή είσοδος της Yamaha στο αυτοκίνητα θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή ένα σούπερ σπορ μοντέλο.

Του Γιάννη Σκουφή

Τελευταία θα έχετε ακούσει για σχετικές και άσχετες εταιρείες με το αυτοκίνητο να θέλουν να μπουν στη συγκεκριμένη αγορά. Σχετικά πρόσφατα από την Apple μέχρι την Sony και τη Dyson ωστόσο πολύ πιο νωρίς μια εταιρεία που κατασκευάζει αποκλειστικά μοτοσικλέτες είχε κάνει την δική της απόπειρα.

Το 1989 η Yamaha είχε εμπλακεί με την Φόρμουλα 1 ως προμηθευτής κινητήρων, ενώ τρία χρόνια μετά παρουσίασε τρία πρωτότυπα με την ονομασία OX99-11. Η εντυπωσιακή τους εμφάνιση παρέπεμπε απευθείας σε μονοθέσιο, ενώ την κίνησή τους εξασφάλιζε ένας V12 με 3.500 κυβικά που απέδιδε περίπου 400 ίππους στις 10.000 σ.α.λ.

Με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων να περνά την ισχύ στους πίσω τροχούς, το πρώτο αυτοκίνητο της Yamaha δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή. Κάτι οι διαφωνίες σε σχεδιαστικό επίπεδο, κάτι το υψηλό κόστος του εγχειρήματος, κάτι η οικονομική κρίση στη χώρα είχε σαν αποτέλεσμα τον τερματισμό του όλου προγράμματος το 1994.

Αυτό δεν μείωσε το ενδιαφέρον της Yamaha έτσι πριν από πέντε χρόνια παρουσίασε το πρωτότυπο Sport Ride με θέσεις για δύο. Οι φήμες έκαναν λόγο για μια έκδοση παραγωγής του με κινητήρα turbo 1.500 κυβικών, αλλά τελικά και εδώ το όλο σχέδιο δεν προχώρησε.

Ποιος ξέρει, ίσως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης όπου η εξέλιξη και παραγωγή ενός ηλεκτρικού σπορ μοντέλου θα είναι απλούστερη, το όνειρο της Yamaha τελικά να υλοποιηθεί. Έως τότε ο μετρ στην επεξεργασία εικόνας Gaspere Conticelli μας δίνει μια εικόνα από ένα EV (Electric Vehicle) με τα σήματα της γνωστής εταιρείας μοτοσυκλετών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός Για Όλους 2020: Κάντε αίτηση στο tourism4all.gov.gr για δωρεάν διακοπές