ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε πως μπορεί να γίνει το Datsun 620 της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Δείτε πως μπορεί να γίνει το Datsun 620 της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Χαμηλωμένο και φαρδύ όσο δεν πάει το πιο κλασικό των αγροτικών της Datsun προσελκύει όλα τα βλέμματα

Του Γιάννη Σκουφή

Από τη δεκαετία του ’70 και για τουλάχιστον 20 χρόνια -μερικά κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα- το Datsun 620 ήταν μια γνώριμη εικόνα ως εργαλείο δουλειάς και κυριολεκτικά για τα πάντα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής επικράτειας.

Το θυμηθήκαμε και πάλι για τα καλά στην εντυπωσιακή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ενώ τώρα το βλέπουμε σε μια άλλη μορφή. Με τεράστιες επεκτάσεις φτερών που κάνουν τις απλές γραμμές του 620 με τους χαρακτηριστικούς διπλούς στρογγυλούς προβολείς πολύ πιο δυναμικές.

Ταυτόχρονα η απόστασή του από το έδαφος έχει μειωθεί στην ελάχιστη δυνατή, προκειμένου η εμφάνισή του να είναι όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακή. Όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα show car.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι εξατμίσεις του θυμίζουν… κανόνια, παρόλο που κάτω από το καπό εξακολουθεί να βρίσκεται ο τετρακύλινδρος των 2.000 κυβικών της αμερικάνικης έκδοσης που απέδιδε 110 ίππους. Και διακρινόταν για την παροιμιώδη αξιοπιστία του, όπως άλλωστε και τα μικρότερα σύνολα των 1.500 και 1.600 κυβικών που κινούσαν το Datsun 620 στην Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Δεκαπενταύγουστος με βροχές καταιγίδες και χαλάζι