ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η Rolls-Royce επιμένει στους φυσικούς διακόπτες;

Γιατί η Rolls-Royce επιμένει στους φυσικούς διακόπτες;

Τα καινούργια μοντέλα της διάσημης βρετανικής εταιρείας έχουν ακόμα πιο πολλούς φυσικούς διακόπτες και υπάρχει λόγος.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα σύγχρονα συστήματα infotainment με τις μεγάλες οθόνες αφής και τις πολλαπλές θεματικές τους ενότητες έχουν αντικαταστήσει τους φυσικούς διακόπτες. Κάτι που ναι μεν είναι εντυπωσιακό καταρχήν αλλά στην πράξη έχει αποδειχθεί πως η απουσία τους αποσπά την προσοχή του οδηγού και σε πολλές περιπτώσεις αντί να διευκολύνει κάνει την ζωή του πιο δύσκολη. Και ίσως επικίνδυνη.

Για αυτό το λόγο αρκετοί κατασκευαστές στα νέα τους μοντέλα επαναφέρουν τους φυσικούς διακόπτες. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον έχει η προσέγγιση της Rolls-Royce, η οποία αφενός θεωρεί πως οι φυσικοί διακόπτες είναι ένα κλασικό στοιχείο του διάκοσμου των μοντέλων της και αφετέρου πως συμβάλλουν στην άνεση.

Ο Alex Innes, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της βρετανικής μάρκας, λέει χαρακτηριστικά πως «η ψηφιοποίηση στο εσωτερικό προσφέρει μια εκπληκτική δυνατότητα εξατομίκευσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τον πελάτη να μην κάνει περισσότερα από ό,τι είναι απαραίτητο».

Με άλλα λόγια ο Innes λέει πως το να βρίσκουν οι επιβάτες αυτά που θέλουν εκεί που πρέπει είναι μία ευκολία που αποτελεί μέρος της άνεσης που προσφέρει όχι μόνο μια Rolls-Royce, αλλά ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Εσείς πως θα νιώθατε πιο ευχάριστα και άνετα στο εσωτερικό ενός σύγχρονου μοντέλου; Με φυσικούς διακόπτες για να ρυθμίζετε γρήγορα και εύκολα τα βασικά συστήματα ή έχοντας απέναντι σας ένα ταμπλό μόνο με οθόνες και κάθε φορά η προσοχή σας να αποσπάται ψάχνοντας το ψηφιακό μπουτόν; Που ενδεχόμενα μπορεί να έχει και λειτουργία ανάδρασης…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: SOS από τα νοσοκομεία - Οι ΜΕΘ που κατασκευάζονται στο Σωτηρία και το Κρατικό Νίκαιας