ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Lancia έχει την Mercedes ως σημείο αναφοράς

H Lancia έχει την Mercedes ως σημείο αναφοράς

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Lancia σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου καθώς ανέφερε πως η μάρκα πρέπει να έχει ως πρότυπο την Mercedes.

Του Γιάννη Σκουφή

Τι κοινό έχει η Lancia με την Mercedes; Κανένα απολύτως. Και για αυτό το λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Luca Napolitano, έχει ως στόχο να ανεβάσει την Lancia όσο περισσότερο μπορεί. Ακόμη και αν χρειαστεί να έχει ως πρότυπο την Mercedes!

Μάλιστα, όλα αυτά ειπώθηκαν μπροστά στον CEO του ομίλου Stellantis, τον Carlo Tavares παρουσιάζοντας ένα 10ετές πλάνο. Το οποίο προβλέπει μια Lancia που θα στοχεύει στην κερδοφορία με μια σχετικά μικρή γκάμα και δίχως να σημειώνει μεγάλο όγκο πωλήσεων.

Ο Napolitano πιστεύει πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς. Και αυτό δεν είναι άλλο από την Mercedes, έτσι ώστε η Lancia να μπορέσει να φτάσει σε πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρ και να καθιερωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες premium μάρκες έχοντας ως στόχο την Ευρώπη και πρωτίστως τις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Για το σκοπό αυτό η ιταλική εταιρεία θα βασιστεί σε ένα δίκτυο με 100 σημεία πώλησης σε περίπου 60 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. «Στόχος μου είναι να καταστήσω δυνατή την αγορά ενός μοντέλου της Lancia με μόνο τρία κλικ», είπε ο Ναπολιτάνο δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις online πωλήσεις.

Η Lancia σχεδιάζει να λανσάρει το 2024 το νέα Ypsilon που θα έχει υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις. Από εκεί και πέρα ετοιμάζει δύο αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα ένα crossover και ένα hatchback που θα ξεκινήσουν να πωλούνται το 2026 και το 2028, αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία χρόνια η Lancia είναι παρούσα μόνο στην Ιταλία με το γνωστό Ypsilon και τα πάει περίφημα. Για να δούμε αν θα της βγει και στο μέλλον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οργή από τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο - Στον «αέρα» οι Ράδιο Αρβύλα

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Δείτε την ημερομηνία

Πιερία: Προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 για την αρπαγή του γυμνασιάρχη