ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To A3 θα έχει βασικό ρόλο στο μέλλον της Audi

To A3 θα έχει βασικό ρόλο στο μέλλον της Audi

Η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε και επίσημα πως το A3 θα έχει και νέα γενιά αποτελώντας την βάση της γκάμας.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό τόσο το Α1 όσο και το Q2 (κυκλοφορούν από το 2018 και 2016, αντίστοιχα) δεν έχουν αντικαταστάτες και κάποια στιγμή, όταν ολοκληρώσουν τον προϊόντικό τους κύκλο, η παραγωγή τους θα τερματισθεί.

Ο λόγος δεν είναι μόνο η περιορισμένη ζήτησή τους αλλά η μείωση της γκάμα, τουλάχιστον σε ότι αφορά στα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα τα δούμε να λιγοστεύουν, καθώς η μάρκα θα λανσάρει από το 2026 και μετά μόνο ηλεκτρικά.

Έτσι, το A3 θα έχει το ρόλο του εισαγωγικού Audi και λογικά θα είναι και αυτό με την χαμηλότερη τιμή. Η επιβεβαίωση έρχεται από τον ίδιο τον επικεφαλής της εταιρείας, τον Markus Duesmann, ο οποίος είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του και μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει καθοριστικό ρόλο στην κατηγορία του.

Πάντως, η λογική λέει πως η νέα γενιά A3 που θα δούμε κάπου μετά το 2025 δεν θα έχει καθόλου θερμικούς κινητήρες ή plug-in υβριδικές εκδόσεις μιας και κατά πάσα πιθανότατα θα είναι ηλεκτρική.

Η τρέχουσα γενιά του Audi A3 κυκλοφορεί εδώ και δύο χρόνια και έχει μπροστά της τουλάχιστον μία τριετία. Πριν το καθιερωμένο facelift αναμένεται να δούμε και μία crossover εκδοχή που σύμφωνα με τις πιο τελευταίες πληροφορίες θα ονομάζεται Allstreet.