ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι θα δούμε στο μέλλον από το Jeep Avenger;

Τι θα δούμε στο μέλλον από το Jeep Avenger;

Το νέο μοντέλο της παραδοσιακής αμερικανικής εταιρείας αναμένεται να γίνει ένα από τα best-seller σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Avenger είναι το νέο μικρό Jeep που έχει ξεκινήσει την εμπορική του πορεία με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς. Καταρχήν, κατάφερε να επικρατήσει των αντιπάλων του και να αναδειχθεί ως το ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2023.

Ταυτόχρονα, η ζήτηση κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ακόμα και στις αγορές όπου το Avenger διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό. Όπως και στην Ελλάδα, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 27.500 ευρώ με το μέγιστο όφελος της κρατικής επιδότησης και την απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου.

Και ενώ παραμένει άγνωστο αν στην χώρα μας (όπως και σε πολλές) θα είναι αργότερα διαθέσιμο και με συμβατικό κινητήρα βενζίνης 1.200 κυβικών, στην Jeep σχεδιάζουν να λανσάρουν από του χρόνου μία νέα plug-in υβριδική έκδοση. Η οποία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει όπου και η ηλεκτρική.

Μάλιστα, το Avenger PHEV θα ονομάζεται 4xe και θα είναι τετρακίνητη χάρη σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Και όπως στην περίπτωση π.χ. του Compass 4xe θα προσφέρεται και αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση για περίπου 40 χιλιόμετρα. Ενδιαφέρον, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε περίπου ένα χρόνο ακόμη.