ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της Kia;

Ποιο θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της Kia;

Η κορεατική εταιρεία αναμένεται μέσα στη χρονιά να παρουσιάσει τη νέα της ναυαρχίδα. Η οποία θα είναι ηλεκτρική.

Του Γιάννη Σκουφή

Καλό είναι και το πιο μικρό ηλεκτρικό Kia, το Niro, αλλά το EV6 είναι αυτό που αποτελεί το πραγματικό εφαλτήριο της Kia για την ηλεκτροκίνηση. Και δεν είναι μόνο το προηγμένο πλαίσιο των 800 V, αλλά το γενικό σύνολο ενός από τα καλύτερα EV της αγοράς. Και με βάση το EV6 οι Κορεάτες ετοιμάζονται να λανσάρουν το επόμενο τους EV που θα τοποθετείται πιο ψηλά στη γκάμα τους από κάθε άλλο.

Ο λόγος για το EV9 η λίστα των παραγγελιών του οποίου θα ανοίξει στη Νότιο Κορέα τον ερχόμενο Απρίλιο. Όσο για την έναρξη της παραγωγής έχει προγραμματιστεί για αυτό το καλοκαίρι στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Gwangmyeong.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το EV9, πέρα από το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου δύο χρόνια. Ωστόσο, οι Κορεάτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως οι διαφορές του από το μοντέλο παραγωγής θα είναι ελάχιστες και πως θα διατηρηθεί η γωνιώδης σχεδίαση του αρχικού concept.

Εκτός απροόπτου θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο πλαίσιο που θα έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στη βασική της έκδοση και δύο στις πιο ισχυρές που θα είναι και τετρακίνητες. Η ισχύς θα ξεκινά από τους 204 ίππους και στην κορυφαία εκδοχή ίσως να δούμε κάτι ανάλογο του EV6 GT με τους 585 ίππους.

Τέλος, να πούμε πως τo EV9 θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη το 2024, ενώ την ίδια χρόνια η Kia θα παρουσιάσει και άλλα δύο καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα, τα EV3 και EV4.