ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Mercedes Arocs 8x6 κοστίζει όσο μια Bugatti!

To Mercedes Arocs 8x6 κοστίζει όσο μια Bugatti!

Το πολυτελές αυτοκινούμενο που βλέπετε είναι το κατάλληλο μέσο για τους ταξιδιώτες που αναζητούν την περιπέτεια. Αρκεί να διαθέτει κανείς τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια ευρώ!

To Mercedes Arocs είναι ένα φορτηγό βαρέως τύπου εξοπλισμένο με κινητήρες πετρελαίου που αποδίδουν έως και 625 ίππους.

Για την περίσταση, το Arocs αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως ένα υπερπολυτελές αυτοκινούμενο με την ονομασία SOD Peak 8x6 και την επιμέλεια της Stone Offroad Design, μιας γερμανικής εταιρεία τροχόσπιτων. Και όπως μπορούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα έχει μία ιδιαίτερα ελκυστική σχεδίαση προσφέροντας ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις ενός κορυφαίου οχήματος αναψυχής.

Το SOD Peak 8x6 έχει σχεδιαστεί έχοντας υπόψη τις ανέσεις μιας βίλας πάνω σε τροχούς και τηρουμένων των διαστάσεων προσφέρει ένα μεγάλο καθιστικό με ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι, δύο αναδιπλούμενα μονά κρεβάτια, μια κουζίνα και μια τραπεζαρία. Ξεχωρίζει το πολυτελές μπάνιο με επένδυση από λευκό μάρμαρο.

Το τεχνολογικά προηγμένο τροχόσπιτο έχει ηλιακά πάνελ 1,6 kW, γεννήτρια 150 Ah, δεξαμενή γλυκού νερού 1.000 λίτρων και μπόιλερ ζεστού νερού 16 λίτρων. To οποίο χρησιμοποιεί την θερμότητα από τον κινητήρα για τη θέρμανση και περιλαμβάνει ξεχωριστό κλιματιστικό, θερμαντήρα ντίζελ και ενδοδαπέδια θέρμανση.

Το SOD Peak 8x6, το οποίο κινείται από έναν εξακύλινδρο diesel που αποδίδει 530 ίππους, είναι καλά εξοπλισμένο για κάθε έδαφος με πολλά off-road χαρακτηριστικά, ψύκτες λαδιού της μετάδοσης και του τιμονιού, καθώς και πνευματική ανάρτηση. Ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει μέχρι και μασάζ, ενώ φυσικά υπάρχουν κάμερες στάθμευσης και cruise control.

Στη Γερμανία η τιμή εκκίνησης για αυτό το εξαιρετικό αυτοκινούμενο είναι περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Η Stone Offroad Design προσφέρει επίσης μια μικρότερη έκδοση 6x6 του ίδιου μοντέλου και άλλα προϊόντα που βασίζονται στη Mercedes, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτός δρόμου τροχόσπιτου που έχει κατασκευαστεί στην πλατφόρμα Unimog.