ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Συλλεκτικά βραχιόλια από λάστιχο του Michael Schumacher

Συλλεκτικά βραχιόλια από λάστιχο του Michael Schumacher

Ανάμεσα στα διάφορα που ακούμε καθημερινά είναι τα αντικείμενα που κατασκευάζονται από άλλα που χρησιμοποιούσαν διάφορες διασημότητες.

Του Γιάννη Σκουφή

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα βραχιόλι κατασκευασμένο από το λάστιχο του νικηφόρου αγώνα του Michael Schumacher στη F1 το 1996.

Η αποκλειστική συλλογή, με την ονομασία MZ96 προέκυψε από την συνεργασία μεταξύ του Keep Fighting Foundation της οικογένειας Schumacher και της Mongrip, μιας μάρκας κοσμημάτων με έδρα το Μονακό.

Κατασκευασμένη από το λάστιχο του νικητήριου ελαστικού του Schumacher στο ιταλικό Γκραν Πριν του 1996, η περιορισμένη έκδοση αποτελείται από 91 βραχιόλια.

Τα μοναδικά αξεσουάρ έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ένα πίσω ελαστικό από τη νικήτρια Ferrari F310B. Το συγκεκριμένο λάστιχο προέρχεται από την αξέχαστη νίκη στη Monza, που έβαλε τέλος σε μια οκταετή ανομβρία για τη Ferrari και προστέθηκε στην κυριαρχία του Schumacher κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1990 και 2000.

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του βραχιολιού αναδεικνύει το αυθεντικό πλεκτό νάιλον των ελαστικών Goodyear Eagle F1 που ήταν τοποθετημένα σε ζάντες BBS.

Η Mongrip αναδεικνύει το διακοσμητικό κούμπωμα του βραχιολιού από πλατίνα, με χαρακτικά και στις δύο πλευρές. Στη μία πλευρά απεικονίζεται το έμβλημα του δράκου από τα κράνη του Schumacher στα τέλη της καριέρας του, μαζί με επτά διαμάντια που αντιπροσωπεύουν κάθε τίτλο του στην F1.

Στην πίσω πλευρά, απεικονίζεται το εμβληματικό μονόγραμμα του Schumacher που μοιάζει με τη σιλουέτα του πιλοτηρίου της F1 και ο μοναδικός σειριακός αριθμός του βραχιολιού.

Το πρώτο συλλεκτικό βραχιόλι πωλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία του Bonhams έναντι του εντυπωσιακού ποσού των 32.600 δολαρίων. Τα επόμενα επτά θα είναι διαθέσιμα δίχως διαμαντάκια για αγορά στις 7 Δεκεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας Mongrip στην τιμή των περίπου 8.000 ευρώ, έκαστο. Όσο για τα υπόλοιπα, βλέπουμε…