ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Euro NCAP: Τα καλύτερα μοντέλα για το 2014 (Photos)

Euro NCAP: Τα καλύτερα μοντέλα για το 2014 (Photos)

Κάθε χρόνο ο οργανισμός Euro NCAP διεξάγει όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης σε όλα τα νέα μοντέλα, ξεχωρίζοντας τα ασφαλέστερα.

Για το 2014 ο ανεξάρτητος οργανισμός έκανε 40 τεστ ασφαλείας, από τα οποία επελέγησαν τα 5 μοντέλα με τα καλύτερα αποτελέσματα για το 2014. Οι τομείς, που εξετάζονται αφορούν δοκιμές ασφαλείας για επιβάτες, ανήλικους, πεζούς και συστήματα ασφάλειας. Τα πέντε καλύτερα μοντέλα για το 2014, ήταν τα: Land Rover Discovery Sport, Mercedes-Benz C Class, Nissan Qashqai, Volkswagen Golf Sportsvan και Skoda Fabia.

Το Land Rover Discovery Sport βαθμολογήθηκε με 93% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, 83% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 69% στην ασφάλεια πεζών και 82% στα συστήματα ασφαλείας. Ακολούθησε η Mercedes-Benz CClass, η οποία βαθμολογήθηκε με 92% στην ασφάλεια ενηλίκων, 84% στην ασφάλεια ανηλίκων, 77% στην ασφάλεια πεζών και 70% στα συστήματα ασφαλείας.


Την άτυπη τριάδα έκλεισε το Nissan Qashqai, το οποίο βαθμολογήθηκε με 88% στην ασφάλεια ενηλίκων, 83% στην ασφάλεια ανηλίκων, 69% στην προστασία πεζών και 79% στα συστήματα ασφαλείας.


Πιο πίσω βρέθηκε το Volkswagen Golf Sportsvan, το οποίο βαθμολογήθηκε με 87% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία ανηλίκων, 62% στην προστασία πεζών και 73% στα συστήματα ασφαλείας.

Τέλος την πεντάδα έκλεισε η Skoda Fabia, η οποία βαθμολογήθηκε με 81% στην προστασία ενηλίκων και ανηλίκων επιβατών και 69% στην προστασία πεζών και στα συστήματα ασφαλείας

Σχετικές ειδήσεις