Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τo Drako GTE είναι ένα σούπερ ηλεκτρικό με 1.200 ίππους!

Newsbomb

Η Drako Motors είναι μια αμερικανική εταιρία που παρουσίασε στο Pebble Beach ένα σπέσιαλ σπορ ηλεκτρικό μοντέλο.

Του Γιάννη Σκουφή

Στην μακρινή Καλιφόρνια η Drako Motors παρουσιάσε το GTE, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τετράπορτο με χαρακτήρα Gran Turismo και χώρους για τέσσερις επιβάτες. Τη σχεδίασή του έχει αναλάβει το GranStudio από το Τορίνο με επικεφαλής τον Lowie Vermeersch, ο οποίος έχει συμμετάσχει στην δημιουργία διάφορων Ferrari, όπως είναι οι California, 458, FF, καθώς και άλλων μοντέλων (π.χ. Dallara Stradale).

Προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό αλλά η Drako Motors λέει πως το σύστημα πρόωσης αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.200 ίππων και 8.800 Nm! Στοιχεία για το 0-100 δεν υπάρχουν, άλλωστε για ένα τόσο δυνατό ηλεκτρικό δεν έχει και πολύ σημασία μία τέτοια τιμή, ενώ η τελική ταχύτητα υπολογίζεται πως θα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 90 kWh, η ανάρτηση έχει ειδικά αμορτισέρ της Öhlins και τα φρένα είναι κεραμικά της Brembo. Επίσης, υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα βέλτιστης κατανομής της ισχύος και οτιδήποτε άλλο αρμόζει σε μία σπορ κατασκευή που σέβεται τον εαυτό της. Όχι όμως και την… τσέπη του αγοραστή αφού το καθένα από τα 25 συνολικά GTE θα κοστίζει περίπου 1,25 εκατομμύρια δολάρια!

Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου καθώς επίσης και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί: