Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes ανακοίνωσε το δικό της ηλεκτρικό πατίνι

Newsbomb

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν νέα προϊόντα σε κάθε επίπεδο της ηλεκτρικής κινητικότητας

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης διανοίγονται νέοι ορίζοντες και πέρα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπάρχει ένα πεδίο, αυτό του λεγόμενου τελευταίου μιλίου, που γίνεται συνεχώς δημοφιλέστερο με αυξανόμενες πωλήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως και στη χώρα μας το μεγαλύτερο ποσοστό (πάνω από 80%) των αιτήσεων που υποβάλλονται στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αφορούν ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, που σε άλλες αγορές ονομάζονται scooter.

Του Γιάννη Σκουφή

Έτσι, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν λανσάρει τις δικές τους προτάσεις με τελευταία τη Mercedes, η οποία σε συνεργασία με την Micro Mobility System AG παρουσίασε το EQ eScooter. Σχεδιαστικά έχουν υιοθετηθεί κάποια στοιχεία από την EQC και τα επερχόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας, όπως θα δείτε και στο ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του EQ eScooter το βάρος του είναι 13,5 κιλά, οπότε δεν το λέει κανείς και ελαφρύ. Μία μπαταρία της LG με χωρητικότητα 280 Wh εξασφαλίζει μια αυτονομία περίπου 25 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ονομαστική ισχύ 250 W και μέγιστη 500 W. Κινητήριος τροχός είναι ο πίσω ενώ η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 20 χλμ./ ώρα.

Η σχεδίασή του έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ιδιαίτερα καλή άνεση από την ανάρτηση -διαθέτει και τροχούς 8 ιντσών με ειδικά λάστιχα- και να αντέχει για περισσότερα από 5.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής η τιμή του EQ eScooter δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά λογικά θα είναι σαφώς υψηλότερη από το μέσο όρο των 400 με 600 ευρώ των άλλων πατινιών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Εκπτώσεις και δωρεάν πάγιο για όλους – Μητσοτάκης: Υποδειγματικό success story