Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε τι εξυπηρετεί αυτό το ντοπαρισμένο Mini;

Newsbomb

Είναι ηλεκτρικό, καυτό σε εμφάνιση, έχει racing χρώματα, αλλά δεν θα παίρνει μέρος σε αγώνες. Τι είναι;

Του Γιάννη Σκουφή

Ονομάζεται Electric Pacesetter και παρόλο που θα το δούμε αρκετές φορές σε διάφορες πίστες του κόσμου αυτό το ειδικό Mini δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει το οτιδήποτε. Και αυτό για τον πολύ απλό λόγο πως θα έχει τα καθήκοντα του νέου αυτοκίνητου ασφαλείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E με τα ηλεκτρικά μονοθέσια.

Όπως μπορείτε να δείτε την προσοχή τραβούν τα απαραίτητα αυτοκόλλητα με τους χορηγούς, οι πορτοκαλί ζάντες και το εμφατικό πίσω μέρος με το μεγάλο διαχύτη. Στην μαύρη οροφή υπάρχει ένα τεράστιο αυτοκόλλητο με μια κίτρινη πρίζα και λίγο πίσω ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φάρους που έχουμε δει σε αυτοκίνητο.

Για την περίσταση το Electric Pacesetter έχει ελαφρύνει κατά 130 κιλά σε σχέση με την στάνταρ ηλεκτρική έκδοση του Mini που έχει άδεια κυκλοφορίας για δημόσιους δρόμους. Παρά ταύτα το ηλεκτρικό μοτέρ είναι το ίδιο και αποδίδει 184 ίππους και 280 Nm.

Οι επιδόσεις του, λόγω του μικρότερου βάρους, είναι ελαφρώς βελτιωμένες με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 6,7 δεύτερα, δηλαδή 0,3 ταχύτερα σε σχέση με τη στάνταρ εκδοχή, ενώ το όλο πακέρο ολοκληρώνει η αγωνιστική, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και οι τετραπίστονες δαγκάνες των φρένων.

To πολύ ειδικό αυτό Mini (το πρώτο σε ρόλο safety car στην Formula E) έχει επιμεληθεί η BMW Motorsport σε συνεργασία με την διοργανώτρια αρχή της Formula E και τη FIA. Το ντεμπούτο του έχει προγραμματισθεί για το E-Prix της Ρώμης, στις 10 Απριλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μέτρα «ανάσα» για τους πολίτες - Με SMS στα καταστήματα - Τι αλλάζει στις μετακινήσεις