GOSSIP

Και μετά το MasterChef τι για τον νικητή Σταύρο Βαρθαλίτη; Τα σχέδιά του!

Και μετά το MasterChef τι για τον νικητή Σταύρο Βαρθαλίτη; Τα σχέδιά του!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης είναι ο τέταρτος κατά σειρά σεφ που καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο του MasterChef! Τι σκοπεύει να κάνει αλήθεια μετά το παιχνίδι; 

Παρότι θα μπορούσε ήδη να εξαργυρώνει τη μεγεθυσμένη από τους έξι μήνες της καθημερινής τηλεοπτικής παρουσίας του δημόσια εικόνα του, ο νέος Έλληνας MasterChef δηλώνει: «Πιστεύω, ότι καθένας είδε κάποια πράγματα από τον εαυτό του σε μένα. Το χιούμορ, άλλος την τρέλα, άλλος τον κόπο που κατέβαλα -γιατί κόπιασα πολύ για να φτάσω ως εδώ- για να βγει αυτό το αποτέλεσμα και να είμαι τελικά ο νικητής».

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης απολαμβάνει την επαφή. Αλλά δεν εφησυχάζει. «Το πιο ωραίο συναίσθημα είναι όταν βγαίνεις στον δρόμο, βλέπεις να ανοίγουν παράθυρα αυτοκινήτων και ακούς να σε φωνάζουν. Είναι ανεκτίμητο και το ευχαριστιέμαι. Αλλά επει­δή θέλω να το ανταποδώσω στον κόσμο, δεν μου φτάνουν μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο και μια φω­τογραφία. Θέλω να το ανταποδώσω με πράξεις και να το γυρίσω πίσω διπλά», εξηγεί.

Δηλαδή ποιος είναι ο στόχος του μετά το «Master Chef»; Πώς σκέφτεται να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη αλλά και τη διασημότητα που ήδη απολαμβάνει; «Επικαιρότητα είναι, όχι διασημότητα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να ανοίξω έναν χώρο και να μπορέσω να προσφέρω απλόχερα το φαγητό μου στον κόσμο που με αγάπησε και με εκτιμάει. Να είναι ένα σημείο συνάντησης, ένα σημείο επαφής».

Ο άξονάς του λέει πως θέλει να είναι η ελληνική δημιουργική κουζίνα, με την οποία άλλωστε καταπιάστηκε πολλές φορές και μέσα στον διαγωνισμό. «Εχω μαγειρέψει και γαλλική κουζί­να, έχω και μια επαφή με την ιαπωνική. Αλλά με έχουν κερδίσει οι ελληνικές γεύσεις, θέλω να τις δοκιμάζω, να τις φιλτράρω και να τις δίνω στον κόσμο δημιουργικά, με τη δική μου προσέγγιση, χωρίς να ξέρουν ακριβώς για τι πρόκειται.

Όπως είχα κάνει με το ιμάμ που έφτιαξα στο παιχνίδι. Να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά όταν το τρως να λες "ρε φίλε, ναι, είναι ιμάμ". Θέλω να υπάρχει μια δεύτερη ανάγνωση στο φαγητό. Δεν είναι μόνο η γεύση του, είναι και η όψη και η μυρωδιά του. Όλες οι αισθήσεις εμπλέκονται με το φαγητό. Ο ενθουσιασμός είναι το άλφα και το ωμέγα. Αν καταφέρω να το κερδίσω αυτό, θα είναι το μεγα­λύτερό μου κέρδος», είπε στο Gala.