GOSSIP

Το ημερολόγιο του Alan Rickman συγκινεί πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του

Το ημερολόγιο του Alan Rickman συγκινεί πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του

Όλοι οι θαυμαστές του βρίσκονται σε αναμονή.

Ο Alan Rickman ήταν από τους ηθοποιούς που «έντυναν» με ποιότητα ό,τι κι αν έκαναν στην καριέρα τους. Ποτέ δεν αναλάμβανε κάτι απλώς διεκπεραιωτικά. Ο κάθε ρόλος του είχε πάθος, πότε ηχηρό πότε σιωπηρό. Είχε εξέλιξη σε κάθε του βήμα και ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος -και κυρίως ηθοποιός- από την πρώτη ταινία στην οποία συμμετείχε -Die Hard- μέχρι το ξαφνικό τέλος της καριέρας του το 2016, όταν άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας του καρκίνου στο πάγκρεας από τον οποίο νοσούσε.

Ο άνθρωπος που λατρέψαμε στον ρόλο του Severus Snape και που οι κριτικοί εξήραν για την εικονική ερμηνεία του στο blockbuster της Warner Bros. είχε μία πολύ ιδιαίτερη θέση στις καρδιές του κοινού, γι’ αυτό και ξέρουμε ότι το 2021 θα είναι μία ιδιαίτερα συγκινητική χρονιά όσον αφορά στον εκλιπόντα ηθοποιό.

Ο Rickman αποφάσισε στα 1990s, όταν η καριέρα του είχε εκτοξευθεί, να αρχίσει να γράφει ένα ημερολόγιο. Σε αυτό αναφερόταν στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, κάνοντας κριτική σε παραγωγές, φτάνοντας ακόμα και σε πιο πολιτικά κομμάτια. Δε δίσταζε να χρησιμοποιεί το χιούμορ του για να σχολιάζει και να λέει ανέκδοτα, περιγράφοντας λεπτομέρειες από τις ταινίες και τα γυρίσματά τους στα οποία συμμετείχε.

Η όλη συγγραφή διήρκησε για 25 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του, και είχε σκοπό κάποια στιγμή να εκδοθεί. Αυτό, τελικά, θα γίνει το 2021 από την Canongate, η οποία θα δημοσιεύσει 27 κεφάλαια από το ημερολόγιό του, ενώ το editing θα γίνει από τον αρχισυντάκτη του The Scottish Review of Books, Alan Taylor, μία επιλογή που εγκρίνει και η χήρα του Rickman, Rima Horton.