Η συνταγή της ημέρας: Cheesecake με μπακλαβά

Η συνταγή της ημέρας: Cheesecake με μπακλαβά

Newsroom Newsroom

#tsoulotip: 1. Ρίχνουμε το σιρόπι σε δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί τελείως η κάθε μία πριν ρίξουμε την επόμενη. 2. Σε περίπτωση που πάρουν χρώμα γρήγορα τα φύλλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

70 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

Για τον μπακλαβά:

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο

8 φύλλα κρούστας

130 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Για το cheesecake

450 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. μέλι

60 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

1 αυγό, large

1 κρόκο αυγού

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Για το σιρόπι:

70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

60 ml νερό

110 γρ. μέλι

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved