ΓΥΝΑΙΚΑ

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα Ναπολεόν (Napoleon)

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα Ναπολεόν (Napoleon)

#tsoulotip: Αφήνουμε την τούρτα εκτός ψυγείου για 2 ώρες ώστε να απορροφήσουν τα φύλλα την κρέμα καλύτερα και να μη ξεραθούν. Φοράμε γάντια μίας χρήσης όταν ανοίγουμε τη ζύμη για να μη μειώσουμε τη θερμοκρασία της.

ΥΛΙΚΑ:

Υλικά για τη ζύμη:

700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

400 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

2 μέτρια αυγά

200 ml. παγωμένο νερό

1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για την κρέμα:

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

700 ml. γάλα πλήρες

40 γρ. κορν φλάουερ

230 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

6 κρόκους από μέτρια αυγά

2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

300γρ. Βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας

200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη

2 Μεγάλα αυγά

3 Κρόκους από μεγάλα αυγά

200γρ. Καστανή ζάχαρη

140γρ. Μαύρη ζάχαρη μαλακή

200γρ. Πουρέ κάστανο

180γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50γρ. Κακάο

¼ κ.γ. Αλάτι

1 ½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

3 Ασπράδια από μεγάλα αυγά

140γρ. Καστανή ζάχαρη

1 Πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300ml Κρέμα γάλακτος πλήρης

220γρ. Πουρέ κάστανο

100γρ. Ζάχαρη άχνη και έξτρα για πασπάλισμα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com.