ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μόλις αποφάσισα»: Δώδεκα ιστορίες ψηφοφόρων

«Μόλις αποφάσισα»: Δώδεκα ιστορίες ψηφοφόρων

Το βιβλίο του καθηγητή και εκλογικού αναλυτή Ιωάννη Κωνσταντινίδη που κυκλοφορεί από τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις και αξίζει να διαβάσεις 

Συνήθως γράφουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για τις επιδράσεις πολιτικών γεγονότων στην κοινή γνώμη. Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος του 2015, η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, η υπογραφή του πρώτου μνημονίου το 2010, η δολοφονία Γρηγορόπουλου, η δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Marfin, το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Πολιτικά συμβάντα που αλλάζουν τα δεδομένα και χαράσσονται στη μνήμη. Έχει και εκείνος γράψει πολλά για ποσοστά υπέρ, ποσοστά κατά και ποσοστά αδιευκρίνιστων για καθένα από αυτά τα πολιτικά γεγονότα.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι γνωστός ως εκλογικός αναλυτής τα τελευταία αρκετά χρόνια. Όμως φέτος διαλέγει να γράψει για όλα τα κρίσιμα πολιτικά συμβάντα της τελευταίες δεκαετίας μέσα από μια σειρά διηγημάτων με ήρωες αληθινούς –θαρρείς– ανθρώπους που βιώνουν τα γεγονότα αυτά μέσα στην καθημερινότητά τους.

Με το «μόλις αποφάσισα», το οποίο κυκλοφορεί από τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης καταφέρνει να κάνει την εκλογική ανάλυση αντικείμενο της λογοτεχνίας. Με σύγχρονο λόγο, γρήγορη γραφή και εξαιρετικά φυσική ροή στο κείμενο.

Με ευρηματικότητα στη σύνδεση των προσωπικών ιστοριών με τα δημόσια γεγονότα. Μια απρόσμενη έκπληξη για εκείνους που παρατηρούν την πολιτική επικαιρότητα. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση και για εκείνους που αγαπούν τη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία.

*Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο «Πολιτική Συμπεριφορά και Μεθοδολογία Πολιτικής Έρευνας» και έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια ως εκλογικός αναλυτής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.