ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Τιμητική Καρδιά του Σαράγεβο» στον δημιουργό του «Ταξιτζή» και του «Οργισμένου Ειδώλου»

Πολ Σρέιντερ: Τιμάται για το σύνολο της καριέρας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο
O Αμερικανός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και κριτικός κινηματογράφου, Πολ Σρέιντερ.
ΑP / Jack Plunkett

Στον Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Πολ Σρέιντερ η Τιμητική Καρδιά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

Στην 28η διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 19 Αυγούστου, θα τμήσει τον Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Πολ Σρέιντερ με το βραβείο «Τιμητική Καρδιά του Σαράγεβο».

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης και σεναριογράφος τιμάται για το σύνολο της καριέρας του που περιλαμβάνει τα σενάρια για τις ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε «Ταξιτζής», «Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού» και «Οργισμένο Είδωλο», καθώς και τις δεκάδες ταινίες που σκηνοθέτησε συμπεριλαμβανομένων των «Επάγγελμα: Ζιγκολό», «Μίσιμα: Μια ζωή σε τέσσερα κεφάλαια» και «Ξένοι στη Βενετία».

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, ο Πολ Σρέιντερ προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για το φιλμ «Ακρότητες», το οποίο σκηνοθέτησε. Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας πέρυσι παρουσίασε την ταινία «Μετρητής Καρτών» με πρωταγωνιστές τον Όσκαρ Άιζακ και την Τίφανι Χάντις, η οποία εισέπραξε θετικές κριτικές και είχε εμπορική επιτυχία.

Ποιος είναι ο Πολ Τζόζεφ Σρέιντερ

Ο Πολ Τζόζεφ Σρέιντερ γεννήθηκε το 1946. Έλαβε πτυχίο από το Κολλέγιο Κάλβιν και μεταπτυχιακό από την Σχολή Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ενώ εργαζόταν ως κριτικός κινηματογράφου και έγραφε το βιβλίο «Transcendental Style in Film». Το 1978 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, «Θανάσιμη Απειλή» βασισμένη σε σενάριο που έγραψε μαζί με τον αδελφό του.

Τέλος, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα λάβει το βραβείο σε τελετή στις 13 Αυγούστου και θα ακολουθήσει ειδική προβολή της ταινίας του «Μετρητής Καρτών».

Σχετικές ειδήσεις