ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλες οι νέες ταινίες που βλέπουμε την Τσικνοπέμπτη στα σινεμά

ταινία τρόμου Bed Rest
H ταινία τρόμου Bed Rest, σκορπάει ανατριχίλες
Odeon

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Υπερήρωες και ανατριχίλες, φέρνει η Τσικνοπέμπτη στους ελληνικούς κινηματογράφους. Έξι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στα σινεμά, ωστόσο, τίποτα δεν φαίνεται ότι μπορεί να απειλήσει το Tár της προηγούμενης εβδομάδας που τρέχει με χίλια προς τα Όσκαρ.

Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια (Ant-Man and the Wasp: Quantumania)

Οι υπερήρωες συνεργάτες Scott Lang (Paul Rudd) και Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) επιστρέφουν στις περιπέτειές τους σαν Ant-Man και Wasp. Οι δυο τους, με τους γονείς της Hope, Hank Pym (Michael Douglas) και Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), και την κόρη του Scott, Cassie Lang (Kathryn Newton), εξερευνούν τον Κβαντικό Κόσμο, αλληλοεπιδρούν με νέα παράξενα πλάσματα και ξεκινούν μια περιπέτεια που θα τους ωθήσει πέρα απ’ οτιδήποτε θεωρούσαν πιθανό. Σε σκηνοθεσία του Peyton Reed και σε παραγωγή των Kevin Feige και Stephen Broussard. Στη στην sci-fi περιπέτεια «ANT-MAN ΚΑΙ WASP: ΚΒΑΝΤΟΜΑΝΙΑ» συμμετέχει και ο Jonathan Majors στον ρόλο του Kang.

Close

Δύο 13χρονα αγόρια, ο Ρεμί και ο Λεό, περνούν το καλοκαίρι τους παίζοντας και βοηθώντας τους γονείς του Λεό στις αγροτικές εργασίες. Κάνουν σχεδόν τα πάντα μαζί, αλλά στην αρχή της σχολικής χρονιάς η φιλία τους διακόπτεται εξαιτίας ενός βίαιου γεγονότος. Για να καταλάβει τι έχει συμβεί, ο Λεό στρέφεται στη μητέρα του φίλου του, γυρεύοντας απαντήσεις σε ερωτήματα μεγαλύτερα από την ηλικία του.

1976 (Chile ’76)

Στην Χιλή της δικτατορίας του Πινοσέτ, η Κάρμεν (Aλίν Κουπενχάιμ) μετακομίζει στο παραλιακό εξοχικό της προκειμένου να επιβλέψει την ανακαίνισή του. Όταν ένας φίλος ιερέας την πείθει να φροντίσει, κρυφά από τους δικούς της, έναν τραυματισμένο νεαρό επαναστάτη (Νίκολας Σεπουλβέδα), η ευκατάστατη αλλά μοναχική γυναίκα αποκτά ένα πρωτόγνωρο για εκείνη κίνητρο για ζωή, ενώ παράλληλα βλέπει την ήσυχη και βολεμένη καθημερινότητά της να ανατρέπεται μέρα με τη μέρα.

H Μανουέλα Μαρτέλι αναπαριστά ευλαβικά την εποχή και το αγωνιώδες κλίμα παράνοιας που τη συνοδεύει, για να δημιουργήσει ένα βραδυφλεγές πολιτικό θρίλερ, όπου μια απροσδιόριστη αίσθηση απειλής παραμονεύει σε κάθε πλάνο του, αλλά ταυτόχρονα και μια γυναικεία ταινία σπάνιας ευαισθησίας.

Ξεκουράσου (Bed Rest)

Μετά από πολλές προσπάθειες, η Τζούλι Ρίβερς μένει τελικά έγκυος και μετακομίζει μαζί με τον άντρα της στο νέο τους σπίτι, έτοιμοι να ξεκινήσουν την οικογένεια τους. Ωστόσο, ένα γιορτινό βράδυ παίρνει μια αναπάντεχη τροπή και εκείνη καταλήγει στο νοσοκομείο. Αναγκασμένη να περάσει τις επόμενες οκτώ εβδομάδες στο κρεβάτι και με τον σύζυγό της να δουλεύει ατελείωτες ώρες, η μονοτονία της σύντομα θα αντικατασταθεί από ενοχλητικούς ήχους και απόκοσμες εικόνες.

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος (World War III)

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ή ως φάρσα; Στη συγκλονιστική ταινία του Χουμάν Σεγιέντι που τιμήθηκε με δύο βραβεία στο Φεστιβάλ της Βενετίας, η σοκαριστική κορύφωση και η ανεπανάληπτη τελική σκηνή δίνουν την απάντηση.

Η Παρέα των Θαυμάτων (My Fairy Troublemaker)

Από τους παραγωγούς των επιτυχιών «Ουπς: Ο Νώε Έφυγε» και «Ο Λούης κι οι Εξωγήινοι», μια συναρπαστική, απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη δράση, χιούμορ, μαγεία και καρδιά, που θα μας κάνει να γελάσουμε με τις μικρές μας αδυναμίες, μαθαίνοντάς μας ότι, με έναν πραγματικό φίλο, όλα είναι δυνατά!

Διαβάστε επίσης

«Joker: Folie à Deux» - Η πρώτη φωτογραφία της Lady Gaga ως Χάρλεϊ Κουίν

Ο Ίντρις Έλμπα «έριξε πόρτα» στον Τζέιμς Μποντ

Σελίν Ντιόν: Θα πρωταγωνιστήσει σε ρομαντική κομεντί