ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέμπη: Μια μεγάλη αγκαλιά συμπαράστασης από την Ισπανίδα συγγραφέα Μόνικα Γκουτιέρες

candle-angel
Pixabay

Η Ισπανίδα συγγραφέας Μόνικα Γκουτιέρες εκφράζει τη θλίψη αλλά και την οργή της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Ισπανίδα συγγραφέας Μόνικα Γκουτιέρες (Mónica Gutiérrez) συντετριμμένη όσο και οργισμένη, από τη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται, στέλνει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων επιβατών και στους τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της, η Γκουτιέρες έμαθε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, από τα ισπανικά Μέσα ενημέρωσης. «Τα συλλυπητήριά μου για το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα που είδα στις ειδήσεις. Ζήσαμε κι εμείς μια παρόμοια τραγωδία στη Γαλικία πριν από μερικά χρόνια και είναι τρομερό. Η ανικανότητα, η κακοδιαχείριση και η αμέλεια που στοιχίζουν τη ζωή σε πολίτες, συγγενείς και φίλους προκαλούν οργή. Λυπάμαι πολύ και καταλαβαίνω τον πόνο σας. Μια μεγάλη αγκαλιά από τη Βαρκελώνη».

Η Μόνικα Γκουτιέρες γεννήθηκε στη Βαρκελώνη. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και ιστορία. Ασχολείται με τη συγγραφή και έχει διακριθεί για τα διηγήματα και τα ποιήματά της.

Τα βιβλία της κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στα Τέμπη: Χωρίς τελετή έναρξης το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Τέμπη: Συναυλία στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Τέμπη: Η Amazon αναβάλει την προβολή τρέιλερ σειράς που δείχνει σιδηροδρομικό ατυχήμα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι καλλιτέχνες στο πλευρό των θυμάτων - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους