ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Είμαστε δίπλα στους συγγενείς - Η μία οικογένεια δίνει κουράγιο στην άλλη», λέει ψυχολόγος

Τέμπη: «Είμαστε δίπλα στους συγγενείς - Η μία οικογένεια δίνει κουράγιο στην άλλη», λέει ψυχολόγος
Θρήνος στο νοσοκομείο Λάρισας
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Τέμπη: Τι αναφέρει η ψυχολόγος που έχει αναλάβει τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων. Η γραμμή 10306 είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όποιον χρειάζεται υποστήριξη.

«Προσπαθούμε να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους δίνουμε χώρο να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Δίνουμε χώρο για όποιον θέλει και για όσο θέλει να μοιραστεί όλο αυτό το οποίο περνά. Υπάρχει πληθώρα συναισθημάτων», τονίζει η Μαριάννα Αναγνωστοπούλου, ψυχολόγος της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, που είναι στην ομάδα των ψυχολόγων των Φορέων Ψυχικής Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει, «ο καθένας έχει από κάποιο διαφορετικό αίτημα και σίγουρα όλοι θα έχουν να μοιραστούν πολλά. Τόσο εδώ, που θα βρισκόμαστε και τις επόμενες ημέρες, όσο και μέσα από τη γραμμή 10 306 όποιος θα ήθελε να μοιραστεί κάτι, είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε όπως μπορούμε».

Η ψυχολόγος επισημαίνει τη σημασία του ότι όλοι οι συγγενείς έχουν συγκεντρωθεί σε ένα νοσοκομείο. «Υπάρχει πολλή αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των ανθρώπων που περνούν την ίδια κατάσταση. Συναντιούνται όλοι μαζί εκεί οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών και προσπαθούν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον».

Σημαντική είναι επίσης η υποστήριξη στους φίλους των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. «Η υποστήριξη θα πρέπει να είναι συνεχής. Παραπέμπουμε τους ανθρώπους όπου μπορούμε για να αναζητήσουν συνεχιζόμενη ψυχολογική υποστήριξη», αναφέρει η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Η γραμμή 10306 είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όποιον χρειάζεται υποστήριξη.