Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ασύρματες συσκευές
Η ειδική σήμανση CE αναγράφεται ευδιάκριτα στη συσκευή

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ασύρματες συσκευές

Newsroom Newsroom

Νέα ενότητα με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον ραδιοεξοπλισμό ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στόχος είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για τα θέματα που πρέπει να έχουν υπόψη κατά την αγορά ραδιοεξοπλισμού, δηλαδή ασύρματων συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια, τηλεχειριστήρια, συσκευές ενδοεπικοινωνίας.

Όπως τονίζεται ο συγκεκριμένος εξοπλισμός διατίθεται ελεύθερα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον, μεταξύ άλλων, ισχύουν τα ακόλουθα:

Η ειδική σήμανση CE αναγράφεται ευδιάκριτα στη συσκευή και τη συσκευασία.

Το όνομα του κατασκευαστή και ο τύπος/το μοντέλο της συσκευής αναγράφονται στη συσκευή. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, οι συγκεκριμένες πληροφορίες πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία, ή εναλλακτικά στα συνοδευτικά έγγραφα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στα συνοδευτικά έγγραφα περιλαμβάνεται η Δήλωση Συμμόρφωσης, δηλαδή ειδικό έντυπο με το οποίο ο κατασκευαστής δηλώνει ότι η συσκευή συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, όπως διαβάζουμε στο reporter.gr.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕΤΤ είναι αρμόδια για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της τήρησης του νομοθετικού πλαισίου, που αφορά στον ραδιοεξοπλισμό και σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους και, στις περιπτώσεις που διαπιστώνει παραβάσεις, λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της διαθεσιμότητας των συγκεκριμένων προϊόντων και επιβάλλει κυρώσεις.

Τις αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνικό «κανόνι»: Πτώχευση για γνωστή αεροπορική εταιρεία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Σε επιφυλακή για τη σφοδρή κακοκαιρία - Θα «ανοίξουν» οι ουρανοί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved