TRAVEL

Ένα ξεχωριστό πάρκο τέχνης στο Συνεβρό Αχαΐας

Ένα ξεχωριστό πάρκο τέχνης στο Συνεβρό Αχαΐας
travel-inspiration.gr

Βρίσκεται στο Συνεβρό Αιγείρας στην Αχαΐα, δύο περίπου ώρες από την Αθήνα και αποτελεί έναν παραμυθένιο χώρο έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους

Δημιουργός και εννοείται εμπνευστής όλου αυτού του τεράστιου χώρου είναι ο interior designer Μαρτίν Μανικιάν, ο οποίος έπειτα από πολύ κόπο μας παρουσιάζει τη δική του φωλιά (nest), φανερώνοντάς μας με τον τρόπο του την ξεχωριστή αγάπη του για τα πουλιά. Άλλωστε το Θεματικό Πάρκο Τέχνης Area Synest οφείλει την ονομασία του ακριβώς σε αυτό, όπου το “Syn” προέρχεται από το Συνεβρό και “nest” από τη φωλιά.

Δημιουργήθηκε για να προσφέρει στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης και πνευματικής ανάτασης μέσω της άμεσης επαφής με την φύση, ενώ μεγάλο μέρος της έμπνευσης αποτελεί ο μύθος με τις νεράιδες του Κριού Ποταμού.

Ο μύθος αυτός λοιπόν κάνει λόγο για νεράιδες που μεταμορφώθηκαν παίρνοντας το κεφάλι του πουλιού και τα φτερά του, αλλά διατήρησαν το σώμα ανθρώπου και πέταξαν μακρυά.

Το πάρκο άνοιξε τις πύλες του το 2016 και πλέον αποτελεί προορισμό για χιλιάδες εκδρομείς, οικογένειες, σχολεία, φίλους, συλλόγους και άλλους επισκέπτες. Μένει ανοιχτά μονάχα κάθε Σάββατο και Κυριακή, οπότε εάν θέλετε να αποφύγετε τον συνωστισμό στην είσοδό του καλό θα ήταν να έχετε κάνει κράτηση πριν την επίσκεψή σας. Επίσης από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτό και τις καθημερινές.

Φωλιές, ζώα, θερμοκήπια, λαογραφικό μουσείο, χώροι χαλάρωσης, παιδότοπος, κήποι, εστιατόριο, λίμνη, νερόμυλος, ακόμα και εκκλησίες, βρίσκονται όμορφα διανεμημένα μέσα στο πάρκο, αναβιώνοντας μνήμες και συναισθήματα παλαιοτέρων εποχών μέσα από αντικείμενα και εικόνες που γνωρίζουν οι παλιοί αλλά αγνοούν οι νεότεροι.

Η αρμένικη κουζίνα επικρατεί και αφήνει τις μυρωδιές της ακάλυπτες στον περιβάλλοντα χώρο, καλώντας σε να την δοκιμάσεις.

Και βέβαια, ο Κριός ποταμός με τα παγωμένα νερά και την έντονα παρθένα βλάστηση, κάνει έντονη την παρουσία του είτε από τη “βεράντα” είτε από κοντά, μεταφέροντάς σε στο παρελθόν των Τιτάνων του Ουρανού και στους δικούς του υπέροχους μύθους…

Πηγή: travel-inspiration.gr