ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σοφία Ζαχαράκη: «Ενισχύουμε τη συνεργασία Ελλάδας-Μολδαβίας και στον τομέα του τουρισμού»

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη
Intimenews

Η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη σχέση της με τη Μολδαβία

Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Μολδαβίας-Ελλάδας του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας συναντήθηκε, χθες, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, οι παραδοσιακά φιλικοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών, καθώς και η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών και στον τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη κοινών δράσεων στον οικοτουρισμό, τον οινοτουρισμό, τον τουρισμό ευεξίας και τον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και η διενέργεια ταξιδιών εξοικείωσης και workshops μεταξύ των τουριστικών παραγόντων Ελλάδας και Μολδαβίας.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, επανέλαβε την υποστήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή πορεία της Μολδαβίας, χαρακτηρίζοντας εξόχως σημαντική την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδώσει, επίσημα, στη Μολδαβία -μαζί με την Ουκρανία- καθεστώς υποψήφιας προς ένταξης χώρας.

Παράλληλα, η κα Ζαχαράκη υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη σχέση της με τη Μολδαβία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στους Έλληνες που ζουν εκεί, όσο και στους Μολδαβούς που διαμένουν στην Ελλάδα.

Από μολδαβικής πλευράς, ξεχωριστή μνεία έγινε στην τεχνογνωσία της Ελλάδας σε θέματα πολιτιστικού τουρισμού και ξεναγών, ενώ ιδιαίτερα θερμές ήταν οι ευχαριστίες προς την ελληνική πλευρά για την διαχρονική υποστήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας.

Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για διαρκή συνεργασία προς αμοιβαίο όφελος, η οποία αντανακλάται και στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού, με την ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού και της αμφίδρομης τουριστικής δραστηριότητας. Τέλος, επισημάνθηκε -και συμφωνήθηκε- η σημασία ύπαρξης απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν οι βουλευτές του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας, κα Larisa Novak και κ. Sergiu Lazarenko, καθώς και ο επιτετραμμένος της Μολδαβίας στην Ελλάδα, κ. Sergiu Vremea.Από ελληνικής πλευράς, στη σύσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.