ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Σε θάνατο τρεις κατηγορούμενοι για δύο ομαδικούς βιασμούς

Ινδία: Σε θάνατο τρεις κατηγορούμενοι για δύο ομαδικούς βιασμούς

Ινδικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τρεις άνδρες για δύο ομαδικούς βιασμούς, βάσει του νέου νόμου που επιτρέπει την επιβολή της εσχάτης των ποινών σε όσους υποτροπιάζουν.

Ο νέος αυτός νόμος υιοθετήθηκε μετά τον μοιραίο ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012, που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην Ινδία όσο και στο εξωτερικό.

Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν από δικαστήριο της πόλης Μουμπάι (Βομβάη) για δύο ομαδικούς βιασμούς που διέπραξαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το 2013 σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της πόλης.

Ο Μοχάμεντ Σάλιμ Ανσάρι, 28 ετών, ο Βιτζάι Μόχαν Τζάντχαβ, 19 ετών και ο Μοχάμεντ Κάσιμ Χάφεζ Σάιχ, 21 ετών, είχαν κριθεί ένοχοι τον Μάρτιο για τον ομαδικό βιασμό μιας φωτοειδησεογράφου και μιας τηλεφωνήτριας.

«Δεν πρέπει να επιτρέπεται καμία ανοχή για τέτοια γεγονότα», δήλωσε ο δικαστής Σαλίνι Πανσαλκάρ Τζόσι ανακοινώνοντας την ποινή των τριών ανδρών. «Ένα ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα πρέπει να απευθυνθεί στην κοινωνία», πρόσθεσε.

«Για πρώτη φορά στην Ινδία δικαστήριο επέβαλε αυστηρή ποινή σε βιαστές που υποτροπιάζουν. Ανακοίνωσε ότι οι τρεις άνδρες θα απαγχονιστούν», δήλωσε ο εισαγγελέας Ουτζουάλ Νίκαμ στους δημοσιογράφους.

Οι τρεις καταδικασθέντες μπορούν να ασκήσουν έφεση.

Διαβάστε επίσης:

Μικρά παιδιά χρησιμοποιούνται σαν «σκλάβοι του σεξ» στην Ινδία